Голова Правління Акціонерного Товариства «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький відвідав кафедру ЕЕМ

Голова Правління Акціонерного Товариства «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький відвідав кафедру «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» ІФНТУНГ, випускником якої він був у 2003 році.

На зустрічі з завідувачем кафедри Курляком Петром та викладачами кафедри  Ільницький Михайло поділився досвідом роботи енергетиків компанії «Чернігівобленерго» під час російського вторгнення, обстрілів  та бойових дій, адже саме Чернігівщина однією з перших прийняла на себе удар окупантів: «Енергетикам довелося працювати в умовах смертельної небезпеки для того, щоб забезпечити людей регіону світлом та теплом. Після звільнення територій від загарбників пошкодженими або подекуди і повністю зруйнованими виявилися близько 900 об’єктів розподільних мереж 10-0,4 кВ та близько 50 об’єктів високовольтних мереж 35-110 кВ. Орієнтовна сума збитків Товариства склала один мільярд 230 мільйонів гривень. На жаль, частина ліній Товариства взагалі не підлягає відновленню, їх треба будувати з нуля...»

Але професіоналізм і необхідність забезпечення комфортних умов для населення не дають енергетикам часу на відпочинок – потрібно відбудовувати Україну і вчити молоде покоління професійним навичкам. Як подяку за підтримку кафедрі ЕЕМ подаровано  сувенір – залишок від снаряду реактивного залпового  вогню «Ураган» (важить 280 кг, містить у собі 52 кг вибухівки і 370 готових осколків, дальність стрільби до 35 км).

Також кафедрі подаровано розріз муфти для з’єднання кабельних ліній, вимикач -роз’єднувач запобіжників smartARS pro-PV в лінійці продуктів AC800V, Мікропроцесорний пристрій захисту автоматики  МРЗС-05М, Мікропроцесорний пристрій релейного захисту та автоматики серії РС83 (призначений для контролю положення та керування РНН силового трансформатора), мікропроцесорний пристрій релейного захисту РЗЛ-01 (призначений для виконань функцій релейного захисту, автоматики, управління, реєстрації та сигналізації кабельних та повітряних ліній електропередач напругою 6-35 кВ, резервного захисту трансформаторів).

Щиро надіємось, що домовленість про подальшу співпрацю кафедри ЕЕМ із АТ «Чергнігівобленерго» принесе для обох сторін користь  та розвиток!

Разом ми -  велика сила! Все буде Україна!

Переглянути фото подарованого обладнання за посиланням