Finis koronat opus: акредитовано важливу автотранспортну лабораторію

Ще один передноворічний подарунок у скарбничку досягнень нашого університету! Навчально-науково-виробнича автотранспортна лабораторія (ННВАЛ, керівник лабораторії - доц. кафедри автомобільного транспорту Інституту інженерної механіки Ігор Захара) акредитована на проведення випробувань колісних транспортних засобів. Атестат про акредитацію видано 27 грудня 2021 року.

Хоча насправді це не подарунок, а результат наполегливої праці колективу навчально-науково-виробничої автотранспортної лабораторії під керівництвом1 проректора з наукової роботи ІФНТУНГ Ігоря Чудика.

4Підготовку до проходження акредитації було розпочато ще у 2020 році, а сам процес акредитації складався з чотирьох етапів, зокрема розгляду заявки на акредитацію Національним агентством з акредитації України, формування складу групи аудиторів з акредитації та програми акредитації, аналізу документів ННВАЛ групою аудиторів з акредитації без виїзду на місце, а також оцінки діяльності ННВАЛ на місці, що є основним етапом оцінки відповідності ННВАЛ вимогам акредитації. Додамо, що група експертів з акредитації здійснювала оцінку в ННВАЛ 28-30 вересня 2021 року.

Актуальність діяльності ННВАЛ є безсумнівною, адже вона передбачає здійснення обов’язкового технічного контролю та інших випробувань колісних транспортних засобів, а також підвищення кваліфікації та удосконалення практичних навичок науково-педагогічних працівників сфери автомобільного транспорту ІФНТУНГ, задіяних у випробуваннях, що слугує розвитку інфраструктури не тільки нашого краю, а й України загалом.

 

  • 2
  • 3