Фахівці з ФБУ «Укрбургаз» розповіли про сучасне електрообладнання на бурових України

В рамках виконання Меморандуму про співпрацю між АТ «Укргазвидобування» та ІФНТУНГ фахівці енергетичного та механічного напрямів служби технічного забезпечення філії БУ «Укрбургаз» провели науково-практичний семінар на тему «Короткий огляд бурових верстатів  ФБУ «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування».

Серед охочих познайомитись з флотом новітніх верстатів,  що експлуатуються ФБУ  «Укрбургаз», – науково-педагогічні працівники та студенти першого (бакалаврсьокого) рівня спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".

Фахівці-практики, серед яких – менеджер з енергетичного обладнання АТ «Укргазвидобування» Павло Коваль, керівник групи механіко-енергетичного відділу БУ «Укрбургаз» Михайло Середин, провідний інженер механіко-енергетичного відділу БУ «Укрбургаз» В’ячеслав Кузьменко та провідний механік механіко-енергетичного відділу БУ «Укрбургаз» Віталій Щерба, представили можливості практичних вирішень проблемних технічних питань у роботі з обладнанням.

Працівники відділу мають чималий досвід у супроводі нафтогазового обладнання від виробника  і до його експлуатації на бурових. Вони забезпечують працездатність та безперебійну роботу обладнання, здійснюють за ним постійний технічний нагляд. На думку керівника групи механіко-енергетичного відділу БУ «Укрбургаз» Михайла Середина, ця зустріч важлива, насамперед для студентської аудиторії: «За кілька років сьогоднішні студенти прийдуть на виробництво і вони повинні чітко знати і розуміти, з якими викликами їм доведеться зустрітись у виробничому процесі. Тож метою нашої презентації є короткий огляд технологій та обладнання з акцентом саме на обладнання – його електричне та механічне обслуговування».

Гості познайомили присутніх також з діяльністю ФБУ «Укрбургаз», яка є надзвичайно перспективною для працевлаштування випускників університету.