Фахівці ІФНТУНГ розробили комплект документів для впровадження системи енергетичного менеджменту в громадських будівлях

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) спільно з Технічним університетом у Кошице (Словаччина), Університетом Мішкольца (Угорщина), Технічним університетом Клуж-Напока (Північний університетський центр в Байа-Маре, Румунія) з 2019 року реалізовує проєкт «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» (NET4SENERGY), що спрямований на підвищення енергоефективності провідних університетів чотирьох держав. Проєкт реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020» (HUSKROUA).

1У межах виконання проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів» (NET4SENERGY) фахівці ІФНТУНГ підготували комплект документів для впровадження системи енергетичного менеджменту в громадських будівлях. Документи розроблено на основі кращих практик підприємств, установ та університетів Європейського Союзу відповідно до вимог міжнародного нормативного документу ДСТУ ЕN ІСО 50001 «Системи енергетичного менеджменту. Вимоги та настанова щодо використання».

Університет готовий поділитися своїми напрацюваннями зі всіма закладами вищої освіти, школами й установами державної чи комунальної форми власності, щоб допомогти розбудувати систему енергетичного менеджменту і як результат – оптимізувати енергоспоживання та підвищити рівень енергоефективності.

Контактна особа: директор центру енергетичного менеджменту ІФНТУНГ, д.т.н., доцент кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Ігор Рибіцький (ihor.rybitskyi@nung.edu.ua).

Також усі, хто цікавиться темою енергоефективності, можуть ознайомитись із брошурою «Кращі практики з енергоефективності в громадських будівлях», що підготовлена міжнародною групою авторів, які представляють університети-партнери проєкту NET4SENERGY, на прикладі транскордонного регіону HUSKROUA. Інформація може бути корисною для викладачів, студентів, фахівців, які працюють у відповідній галузі, промислових об’єктів та органів влади, які відповідають за впровадження енергоефективних заходів і технологій.

Інформація на офіційних вебсайтах Міністерства освіти і науки: https://mon.gov.ua/ua/news/v-ivano-frankivskomu-universiteti-vprovadzhu…

та Міністерства енергетики: http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=2455530…