За лаштунками успішної вступної кампанії: співпраця ІФНТУНГ та ''Укргазвидобування''

Протягом 2023-2024 навчального року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) у тісній співпраці з АТ «Укргазвидобування» взяв участь у низці інноваційних навчальних проєктів, спрямованих на збільшення кількості абітурієнтів та підвищення якості професійної підготовки майбутніх фахівців нафтогазової галузі.  
Висловлюємо щиру подяку начальнику департаменту навчання та розвитку персоналу АТ «Укргазвидобування» Оксані Редюк та директору філії ''УкрНДІгаз'' Михайлу Братаху за їхню невтомну підтримку та професіоналізм, завдяки чому студенти нашого університету та школярі Прикарпаття отримали унікальні можливості для навчання та розвитку.  


Цього року студенти ІФНТУНГ взяли участь у таких проєктах від Укргазвидобування:  
- програма початкової професійної підготовки молоді (стажування), яка допомагає студентам здобути перші практичні навички та підготуватися до професійної діяльності;  
- проєкт «Дипломні дослідження», що дає можливість студентам працювати над реальними завданнями під супроводом провідних фахівців галузі  та отримати цінний досвід;  
- дуальна форма здобуття освіти, яка надає можливість навчатися та працювати одночасно, розвиваючи практичні навички ще під час навчання.  


Кожен із цих проєктів  надзвичайно привабливий для студентів без досвіду роботи та іміджевий як для ''Укргазвидобування'', так і для майбутніх фахівців, які з упевненістю можуть обирати нафтогазові спеціальності.


Окремо слід згадати  спільний проєкт -  комплексну програму популяризації професій нафтогазової галузі на Прикарпатті, яка охопила понад 650 учнів 16 закладів освіти. Цікава інтерактивна презентація з елементами гейміфікації не тільки врахувала сучасні педагогічні підходи до дітей, але й заклала фундамент для збільшення кількості абітурієнтів, які обирають нафтогазові або інженерні спеціальності та потенційно можуть стати працівниками Групи ''Нафтогаз''.


Завдяки тісній співпраці з ''Укргазвидобування'', суттєво збільшено кількість вступників до ІФНТУНГ у 2024-2025 навчальному році, що сягнула близько 2000 першокурсників. Це яскраво свідчить про те, що правильні інвестиції у навчальні проєкти приваблюють студентів обирати нафтогазові спеціальності та сприяють впевненому вибору свого професійного майбутнього, що, за словами ректора ІФНТУНГ Ігоря Чудика, закладає фундамент для забезпечення України необхідною кількістю кваліфікованих інженерів для відбудови та розвитку держави.  

Тож разом - до нових звершень! 

 


 

  • 1
  • 2