ERC на Європейському тижні регіонів і міст

ERC на Європейському тижні регіонів і міст

7-10 жовтня 2024 року

9.00-19.00 СЕТ

Ссилка для реєстрації https://regions-and-cities.europa.eu/programme/2024/sessions


З 7 по 10 жовтня в Брюсселі відбудеться 22-й Тиждень регіонів і міст ЄС. 

На цьому щорічному заході міста та регіони демонструють свою здатність створювати зростання та створювати робочі місця, впроваджувати політику згуртованості Європейського Союзу та доводити важливість місцевого та регіонального рівнів для належного європейського врядування. 

Організаторами заходу є Генеральний директорат Європейської комісії з регіональної та міської політики (DG REGIO) та Європейський комітет регіонів. Європейська дослідницька рада привнесе новаторську науку в програму, організувавши три «Бесіди про регіони ЄС» під темою «Розумне та стійке зростання для регіонів» 10 і 11 жовтня в рамках цьогорічного випуску. 

Сесії ERC на Тижні регіонів і міст ЄС 2024: 

 

Забезпечення того, щоб зелені переходи приносили користь усім європейцям

СР, 10.09.2024, 16.30 - 16.45 CET 

Проекти з озеленення міст можуть змінити околиці. Новаторський проект «Greenlulus», який фінансується ЄС, підкреслює загрозу соціальної ізоляції, яку створює зелена джентрифікація. Дослідники також запропонували інструменти політики, щоб гарантувати, що кожен європеєць буде частиною зеленої трансформації свого міста. 

Доповідач: 

  • Франческ Баро, доцент, Vrije Universiteit Brussel (VUB)

 

Більш зелене міське середовище для подорожей для всіх 

СР, 10.09.2024, 17.30 - 17.45 CET 

Зелені насадження є невід’ємною частиною здорового та придатного для життя міського середовища. Їх наявність - це питання екологічної справедливості та рівності. Незважаючи на те, що переваги міських зелених насаджень добре задокументовані, мало що відомо про зелені насадження у повсякденному міському середовищі. Проект «Зелені подорожі», який фінансується Європейською дослідницькою радою, досліджує вплив зеленого міського середовища на добробут людей. Проект пропонує підходи щодо того,  де можна озеленювати міста, щоб підвищити рівень життя.

Доповідач: 

  • Туулі Тойвонен, професор геоінформатики Гельсінського університету 
     

Біологічна архітектура для сталого життя в містах 

Чт, 10.10.2024, 09.30 - 09.45 CET 

Проект Eco Metabolistic Arc, що фінансується ЄС, є відповіддю на великий вуглецевий вплив світового будівельного сектору в епоху зміни клімату та зростання урбанізації. Професор Метте Томсен та її команда досліджують інноваційні способи інтеграції відновлюваних і вуглецево-нейтральних матеріалів в архітектуру та розглядають біоматеріали для створення основи для стійкої архітектури – від деревини та біопластику до живих матеріалів, таких як бактерії, як потенційного джерела світла. 

Доповідач: 

  • Метте Рамсгаард Томсен, професор і керівник Центру ІТ та архітектури (CITA) Датської королівської академії.