Дискутуємо про місцеве самоврядування на міжнародному рівні

20-21 вересня студентське наукове товариство Ягеллонського університету (Польща) на базі і за сприяння Факультету права і адміністрації університету організувало Міжнародну наукову конференцію «Місцеве самоврядування – сьогодення та перспективи», присвячену 25-тій річниці адміністративної реформи в Польщі.

На конференції обговорювали питання місцевого самоврядування в Польщі, в Україні в умовах російської агресії, Європейському Союзі. Активну участь в науковому заході взяли студенти нашої кафедри публічного управління та адміністрування Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, які підготували якісні і цікаві доповіді.

У якості експерта з доповіддю «Формування довіри громадян до органів державного управління в умовах російської агресії» виступив директор ІГПДУ, проф. Дмитро ДЗВІНЧУК.

Під час урочистого відкриття конференції очільник ІГПДУ від імені ректора нашого ІФНТУНГ Ігоря ЧУДИКА та науково-педагогічних працівників інституту й кафедри ПУА вручив декану Факультету права і адміністрації Ягеллонського університету, проф. Пйотрові ДОБОШУ булаву, як символ влади. Українській стороні декан подарував символічну копію шаблі славного героя польського народу Тадеуша Костюшки!

Університет вдячний організаторам конференції – декану Факультету Пйотрові ДОБОШУ, професорам Івоні НІЖНІК-ДОБОШ та Мареку МОНЧІНСКІ за високий науковий рівень заходу, актуальність тематики,  жваве обговорення та конструктивну дискусію. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4