До спорткомплексу ІФНТУНГ завітав народний депутат України

Сьогодні, 17 серпня, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відвідав народний депутат України Вірастюк Василь Ярославович. Метою візиту до університету став оновлений стадіон та спортивний комплекс ім. А. П. Ґемби, які справедливо називають спортивною родзинкою Прикарпаття. У ході зустрічі з першим проректором ІФНТУНГ Олегом Мандриком та проректором з науково-педагогічної роботи Сергієм Куровцем Василь Вірастюк обговорював перспективи спортивної реабілітації ветеранів, які отримали поранення та травми внаслідок виконання службових обов’язків і бойових дій.

Для гостя провели ознайомчу екскурсію спортивним комплексом ім. Гемби А. П. , який  є другим в Україні за масштабами (5 га) та єдиний в області, що відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд. Він включає  легкоатлетичний стадіон з оновленим  футбольним полем, 5 спортивних залів, які відповідають вимогам проведення Всеукраїнських змагань, 25-метровий плавальний басейн, реконструйований легкоатлетичний манеж, тренажерний зал, зал для настільного тенісу, де проводяться змагання міжнародного рівня, а також зал, пристосований для спортсменів з проблемами опорно-рухового апарату, 4 спортивних майданчики, сауну, масажний кабінет та кабінет лікарського контролю.

Проректори наголошували, що спорткомплекс ІФНТУНГ був введений в експлуатацію ще у 1980 році, тому потребував значних капіталовкладень на оновлення, а деякі об’єкти і на цей час потребують. Мова йшла про капітальний ремонт басейну, який, до слова, працює весь рік. Крім того, існує проблема з фінансуванням реконструкції окремих спортивних майданчиків, необхідних для повноцінної сертифікації стадіону на проведення всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики.

Народний обранець висловив свою підтримку спортивним планам ІФНТУНГ та пообіцяв сприяти у вирішенні проблем.

 

  • 2

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця