До 7-ої річниці Революції Гідності: на шляху до незалежності і свободи

Сім років минуло від початку масових протестів в Україні, які розпочалися восени 2013 року та призвели до повалення режиму Віктора Януковича взимку 2014 року. І хоча протести були викликані відмовою тодішнього українського державного керівництва підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, згодом вони переросли в Євромайдан – революційне повстання проти корумпованої системи на чолі з Віктором Януковичем. Український народ голосно заявив про своє право на гідне життя. Проте корупційний режим за зовнішньої підтримки намагався жорстоко придушити протести, що призвело до кривавих протистоянь, а згодом і до втрати територій та війни на Донбасі.

Не обійшлось і без людських жертв: кожен куточок України оплакує своїх синів і доньок, які поклали своє життя за Батьківщину та прагнення кращого, гідного життя. Але кожен куточок України й пишається своїми синами і доньками, які боронили та боронять свою Батьківщину від окупантів та які здобули хай ще часткові, але все ж перемоги: внаслідок соціальних та політичних зрушень Україна взяла курс на реформи та євроінтеграцію.

З нагоди 7-ої річниці Революції гідності згадує та вшановує своїх героїв й Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, серед працівників та студентів якого багато учасників АТО. Пам’ятний знак у сквері університету та живі квіти загиблим на Донбасі студентам ІФНТУНГ – Андрію Прошаку та Тарасу Зозулі, є постійним нагадуванням про їхній подвиг. Цьогоріч покладання квітів відбулось за участі ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського, проректорів з навчально-виховної роботи Ліліани Гораль та Сергія Куровця, проректора з наукової роботи Ігоря Чудика та заступника проректора з виховної роботи Наталії Концур.

І хай вечір-реквієм, підготовлений ЦКіДС,  Студентським парламентом та Студентським профкомом, який в умовах пандемії відбувається онлайн, нагадує нам всім про Революцію гідності та заради якої високої мети вона відбулась!

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

  • 1
  • 2
  • 3