Ділимось досвідом, підбиваємо підсумки, окреслюємо перспективи

24 вересня 2024 року у місті Київ відбулась масштабна подія з оцінки результатів та впливу програми EU4Business: Results and Impact Evaluation event, в якій спікером на панельній дискусії «Погляди основних залучених стейкхолдерів: роль міжнародної підтримки – зміцнення бізнес-сектору України» була представниця ІФНТУНГ – завідувачка кафедри прикладної економіки Інституту економіки та менеджменту, координаторка Бізнес-Інкубатора ІФНТУНГ Уляна БЕРЕЖНИЦЬКА. Поруч з нею у панельній дискусії також взяли участь заступник міністра економіки України Андрій ТЕЛЮПА,  директор з інноваційних рішень KSE Максим НЕФЬОДОВ та інші експерти.

Уляна  поділилась досвідом координаторки проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах зеленої, інноваційної, креативної економіки» (11.04.2023 -- 31.12.2023), який реалізовувався Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради у партнерстві з Бізнес-Інкубатором ІФНТУНГ в межах програми міжнародної співпраці "EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП", яку спільно фінансують Європейський Союз та уряд Німеччини. 

Головним надбанням проєкту стало заснування на базі Бізнес-Інкубатора ІФНТУНГ Центру креативної економіки і сталого розвитку, ключовими напрямами діяльності якого є: креативна економіка і креативної підприємництво, зелена економіка і сталий розвиток, цифровізація бізнесу і масштабування розвитку. «Центр – це навчально-виробничо-науковий осередок соціально-економічного розвитку, амбітною місією якого є формування екосистеми креативної економіки і сталого розвитку Івано-Франківської громади шляхом надання місцевим суб'єктам господарювання інформаційно-довідкової, навчально-тренінгової, консалтингової, просвітницької підтримки у визначених напрямах. Тобто, створено майданчик для взаємодії зацікавлених у цій тематиці сторін, і прагнемо розвивати цю ідею. Загалом, ми за системний підхід і сталість проєктів та програм» - зазначила у своєму виступі Уляна БЕРЕЖНИЦЬКА

Під час дискусії піднімались також питання головних проблем і потреб МСП громади та ролі у їхньому подоланні міжнародної технічної допомоги, її перспективи у майбутньому. 

Учасники висловили подяку організаторам заходу – команді EU4Business німецької федеральної компанії GIZ GmbH, за високий рівень організації заходу та можливості продуктивної роботи на конференції.

 

  • 1
  • 4
  • 2
  • 3