Чому варто обирати ІФНТУНГ: історії успіху

Власне цій темі був присвячений День майбутнього студента – 2023, який відбувся в Актовій залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Адміністрація, директори інститутів, працівники приймальної комісії, викладачі, студенти та випускники зустрілись з абітурієнтами та їхніми батьками, щоб роз’яснити особливості вступної кампанії 2023 року.1

2Розпочав захід в.о. ректора університету, проф. Євстахій Крижанівський. У вітальному слові він говорив про університет – єдиний в Україні університет нафтогазового профілю, який має один з найвищих рейтингів з працевлаштування, який гідно працює в умовах воєнного стану й наближає перемогу, та його успішних випускників, яких справедливо вважає гордістю ЗВО. Кілька з них завітали на зустріч з абітурієнтами, щоб поділитись враженнями про навчання та секретами успіху, яким вони завдячують ІФНТУНГ.

Не шкодує схвальних слів Міський голова Івано-Франківська – Руслан Марцінків: «Я – двічі випускник ІФНТУНГ (Інституту економіки та менеджменту й магістратури з державного управління)  заїхав до рідної альма-матер. Вдячний рідному університету за студентські роки, адже це – найкращі часи. Можу з впевненістю сказати, а на власному прикладі показати, що ІФНТУНГ безперечно дає добру базу й підготовку, які допомагатимуть реалізуватись в житті. Бажаю усім вступникам обрати для себе фах до душі. Адже зараз ви обираєте свою дорогу в майбутнє».3

4Збудував успішну кар’єру після закінчення ІФНТУНГ й Василь Костів, який не лише захистив дисертацію, але обіймає сьогодні посаду заступника головного інженера з експлуатації (західний регіон) філії «Оператор газотранспортної системи України». Бути «газовиком» хлопець мріяв з дитинства: адже поруч  будували газогін та компресорну станцію: «Тож після школи подався до ІФНТУНГ освоювати омріяну професію – експлуатацію нафтогазопроводів. З того часу почуваю себе частинкою університету. Постійно працюючи за фахом, співпрацюю з ІФНТУНГ в освітній, технічній, економічній та науковій сферах. Відчував і відчуваю себе затребуваним у галузі. Університет надає нам допомогу в реалізації міжнародних проектів, бо має добру репутацію за кордоном. Тож запрошую любителів техніки до університету, тут матимете і досвідчених викладачів, і сучасні лабораторії, і можливості практики на підприємствах та виробництвах. І робочих місць для вас не бракуватиме!»

Поділився своїми враженнями від навчання в ІФНТУНГ та своїм кар’єрним зростанням Андрій Грабчук, начальник відділу стратегічного планування АТ5 «Прикарпаттяобленерго» (до слова, більшість працівників цієї компанії, особливо менеджменту – випускники ІФНТУНГ): «Тридцять років тому я, як ви сьогодні, стояв перед вибором. Після сімейної наради зважився на ІФНТУНГ й обрав спеціальність «Електропостачання промислових підприємств». Ключовим аргументом стали слова, що без роботи з цією спеціальністю не залишишся ніколи. Так і сталося. Сьогодні майже весь менеджмент «Прикарпаттяобленерго» – це випускники ІФНТУНГ. Але ми знайдемо випускників університету на ключових посадах і в міністерствах, і в державних та приватних компаніях. І це яскраве свідчення високої якості освіти, яку надає кафедра електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. Наша організація щорічно працевлаштовує 150-200 випускників. Крім енергетиків та електриків ми залучаємо до роботи й фахівців інших суміжних спеціальностей. Тісно співпрацюємо з університетом у наданні освітніх послуг та проходженні практики. Можемо гарантувати, що цей напрям підготовки буде затребуваний після перемоги, як напевно жоден інший. Ну й хотілось би бачити більше дівчат в професії, як це спостерігається за кордоном».

6Про важливість правильного вибору професії розповідав абітурієнтам й один із стейкхолдерів ІТ-спеціальностей – виконуючий обов'язків голови Івано-Франківської локації ІТ-компанії ЕРАМ, з якою університет тісно співпрацює, Михайло Шелудяков: «Компанія стрімко розвивається на Прикарпатті, створює нові робочі місця не лише в компанії, але й в інших сферах. Для тих, хто планує освоїти премудрості ІТ-галузі та докладатиме зусиль та розвиватиметься, має всі шанси стати частинкою історії успіху та перемоги України. Вже сьогодні чимало  українських ІТ-стартаперів здобули міжнародне визнання. Можливо серед них завтра будуть й ваші імена».

Відтак ґрунтовно, з презентацією, роз’яснив  особливості вступної кампанії відповідальний секретар Приймальної комісії Олег Фафлей. У рамках Дня майбутнього студента директори всіх навчально-наукових інститутів (ІНГІ, ІІМ, ІПНТ, ІЕМ, ІАБЕ,7 ІІТ, ІГПДУ) та начальник кафедри військової підготовки презентували перелік спеціальностей та переваги навчання в університеті.

Гості заходу мали нагоду довідатись від ведучих – студентів ІФНТУНГ,  про історію університету, досягнення науковців, міжнародні проекти, соціальні проекти та ініціативи. А ще розповідали про волонтерство. Адже з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України ІФНТУНГ активно долучається до допомоги нашим захисникам. Багато викладачів та студентів пішли захищати Батьківщину зі зброєю в руках. На жаль, серед них є вже й загиблі, яких 8присутні вшанували хвилиною мовчання.

Завершився захід живим спілкуванням гостей з викладачами, директорами інститутів. Вони також отримали рекламні буклети з презентацією різних спеціальностей. До уваги гостей НТБ ІФНТУНГ представила книжкову виставку наукових праць професорсько-викладацького складу університету.9

Університетська спільнота доклала максимальних зусиль, щоб День майбутнього студента 2023 в ІФНТУНГ зорієнтував абітурієнтів на майбутній фах, який буде їм до душі і з яким вони будуть максимально ефективно відбудовувати після війни нашу країну. А на цьому шляху їм потрібні будуть нові знання та компетентності. І університет готовий ці знання та компетентності їм давати!

 

 

  • 1
  • 4
  • 2
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
  • 10
  • 11
  • 12