Четверте засідання експертної групи проєкту «Карпатський культурний шлях»

 

17 червня 2022 року в м. Івано-Франківську відбулося четверте засідання експертної групи проєкту «Карпатський культурний шлях», що впроваджується громадською організацією «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» в партнерстві з Центром розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту (Румунія) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

На засіданні експертної групи  розглянуто питання про хід реалізації проєкту «Карпатський культурний шлях», про перелік культурних та історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей, які увійшли до Карпатського культурного шляху, структуру інформації про об’єкти Карпатського культурного шляху, Концепцію Карпатського культурного шляху, бренд та маркетингову стратегію Карпатського культурного шляху, слоган Карпатського культурного шляху, створення мережі зацікавлених установ, яка складає основу Карпатського культурного шляху, перелік документів для транснаціонального визнання Карпатського культурного шляху.

Марія Ковалів - заступник голови громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)»,  менеджер проєкту, заступник голови експертної групи ознайомила членів експертної групи з виконанням завдань проєкту, представила Концепцію Карпатського культурного шляху, створення мережі зацікавлених установ, яка складає основу Карпатського культурного шляху, перелік документів для транснаціонального визнання Карпатського культурного шляху.

Володимир Бурденюк – координатор проєкту громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)», секретар експертної групи доповів про перелік культурних та історичних об’єктів Івано-Франківської та Закарпатської областей, які увійшли до Карпатського культурного шляху.

Людмила Архипова – завідувач кафедри туризму Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, координатор проєкту представила бренд та маркетингову стратегію Карпатського культурного шляху, слоган Карпатського культурного шляху.

Голова експертної групи проєкту «Карпатський культурний шлях», начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації  Віталій Передерко відзначив, що Карпатський культурний шлях не має конкурентів на даний час, оскільки він є не просто туристичним продуктом, а культурним. Він акумулював в собі етнічну культуру не тільки українців, а і інших народів, що проживали чи перебували в Карпатському краї, архітектуру, промисел. Проект репрезентує також сучасну інтерпретацію багатовікового культурного шару краю.

Член експертної групи, перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, менеджер проєкту з комунікацій  Олег Мандрик відмітив високий професійний рівень підготовки Концепції Карпатського культурного шляху.

В обговоренні Концепції Карпатського культурного шляху, бренду та маркетингової стратегії Карпатського культурного шляху, слогану Карпатського культурного шляху,  створення мережі зацікавлених установ, яка складає основу Карпатського культурного шляху, переліку документів для визнання Карпатського культурного шляху взяли участь: Олег Мандрик  –  перший проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, менеджер проєкту з комунікацій, Марія Маківничук – депутат Верховинської селищної ради,    Андрій Стасюк – завідувач науково-освітнього відділу Національного заповідника «Давній Галич», Микола Приходько - професор кафедри землевпорядкування і кадастру Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу,  Галина Беднарчик – директор Івано-Франківського краєзнавчого музею,  Віктор Кузьмин – член правління громадської організації «Науково-дослідний та консультаційно-практичний центр бізнесу, маркетингу та права»,  Роман Шевчик – експерт з питань місцевого розвитку та бізнесу,  Ірина Федів  – заступник генерального директора з наукової роботи Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського.

 

 

  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11