Басейнова рада Дністра – на варті екології води

Нещодавно в режимі онлайн відбулось засідання Басейнової  ради Дністра, на якому спільно із стейкхолдерами були обговорені актуальні водно-екологічні питання.

Одним з ключових питань засідання стало обговорення повного переліку програм для району річкового басейну Дністра, їх змісту та проблем, які передбачено розв’язати. На попередньому засіданні було ухвалено рішення про створення робочої групи для підготовки та розгляду пропозицій до Програми заходів басейну1 Дністра, в яку було включено представників басейнових управлінь та регіональних офісів у межах басейну. Про проведену роботу та підготовлений проект Програми заходів у межах річкового басейну Дністра доповідали керівник робочої групи, в.о. начальника Дністровського БУВР Віталій Андрійчук та заступниця начальника Дністровського БУВР Іванна Гнатишин.

Було заслухано також  звіт голови Басейнової ради Дністра, професора кафедри екології Олега Мандрика про діяльність ради впродовж п’яти років. Опісля Олег Мандрик проінформував членів Басейнової ради про завершення повноважень.

Варто зауважити, що участь у засіданні Басейнової ради взяла також студентка гр. ЕКО-21-1 Інституту природничих наук і туризму  Марія Тємченко, яка стала першим амбасадором Дністра. Вона ознайомила членів ради з проведеною за кілька місяців роботою. Відзначимо, що молода амбасадорка в межах своєї спеціальності досліджує гідросферу, зокрема річок і басейнів. І, за словами студентки, робота в якості амбасадора басейну Дністра дасть можливість не лише розширити свої знання, але й долучитися до захисту та збереження басейну.

 

  • 1
  • 2
  • 3
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця