Антикризова нафтогазова конференція: час діяти спільно та ефективно

Днями завершила роботу III Львівська антикризова нафтогазова конференція Ньюфолк НКЦ, яка є по суті однією з наймасштабніших галузевих заходів, що об’єднує нафтогазову спільноту для обговорення актуальних питань галузі. Тут зібрались фахівці високого управлінського рангу, серед яких заступник міністра енергетики Микола Колісник, голови ОДА, народні депутати України,  керівники та представники потужних лідерів галузі –  Укргазвидобування та Укрнафта,1 вітчизняних та іноземних приватних сервісних та видобувних компаній, топ-менеджери видобувних та сервісних компаній, а також профільної вищої освіти, зокрема Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Конференція стала майданчиком для обговорення актуальних питань розвитку бізнесу та збільшення видобутку вуглеводні, ситуації, що склалася в країні.  Поза тим, це можливість  зустрітися з потенційними замовниками і партнерами, обговорити ефективні механізми розвитку нафтогазовидобувної галузі України та налагодити тісну співпрацю, зокрема, застосування сучасних технологій та новітніх розробок, а також обмінятися досвідом та інноваційними рішеннями.

Учасники конференції свідомі того, що нафтогазова галузь попри війну розвивається, шукає нові інноваційні підходи в процесах буріння, видобування та зберігання вуглеводнів, і що важливо – наповнює державний бюджет та пропонує новітні програми соціальної політики в повоєнній економіці. Мова йшла також й про важливість підготовки галузевих кадрів, адже профільна освіта є невід’ємною складовою успішного нафтогазового бізнесу.

2Вітаючи учасників Конференції від імені ІФНТУНГ, новообраний ректор Ігор Чудик наголосив: «Профільна нафтогазова освіта й наука покликана сьогодні вирішувати технологічні проблеми галузі, спрямовані на збільшення видобутку власних вуглеводнів та зменшення їх імпорту. На порядку денному стоїть й вирішення енергетичних та екологічних проблем через збитки, завдані довкіллю країни через російську агресію. І університет готовий інтенсивно працювати над їх вирішенням, використовуючи увесь свій потенціал».

Ігор Іванович також зазначив, що цей форум був для нього насичений зустрічами, новою інформацією, планами та домовленостями з партнерами та колегами. Новий очільник ІФНТУНГ намагатиметься використати нові контакти та домовленості як з державними, так і з приватними підприємствами для організації взаємовигідної співпраці  з університетом.

III Львівська антикризова нафтогазова конференція Ньюфолк НКЦ сфокусувались на темах:

 - Нафтогазові стратегії, розвиток та планування

 - Буріння та інтенсифікація, капітальний ремонт свердловин

 - Бурові сервіси, модернізація виробництва, екологія та охорона праці.

Відбулись також два воркшопи на тему: «Водень, аміак, метанол та геотермальна енергія» та «Автономне забезпечення виробництва нафти та газу за рахунок відновлювальних джерел енергії».

В рамках Конференції пройшов Круглий стіл на тему: «Шляхи підвищення ефективності використання державних активів у нафтогазовій галузі» за участі Спілки буровиків України та Асоціації Нафта та Газ України.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3