Відкриті лекції від професіоналів

22 вересня 2021 року проведено відкриті лекції для здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Інжиніринг і сервісне обслуговування нафтогазових машин та обладнання», «Обладнання нафтових і газових промислів» та  «Галузеве машинобудування». Захід проведено в рамках Міжнародної конференції «Нафтогазова енергетика 2021» та урочистостей до ювілею кафедри нафтогазових машин та обладнання – 75 років.

Лекцію на тему «Сучасні виклики українського нафтогазового підприємства в умовах декарбонізації» провів керівник Технологічного центру ДТЕК Нафтогаз Дорохов Максим Анатолійович. Під час виступу Максим Дорохов розказав про стратегічні напрямки технологічного розвитку компанії, проблеми видобутку газу на геологічно-складних родовищах. Крім того, відзначив, що керівництво компанії надзвичайно цінує кафедру нафтогазових машин та обладнання за допомогу у вирішенні складних задач, які виникають у процесі роботи. Адже викладачі кафедри активно задіяні не лише у виробничих процесах, але й у низці проектів компанії.

Генеральний директор ТОВ НВП «Карат-БурСервіс» Володимир Миколайович Калинович прочитав лекцію на тему «Сучасне вирішення питань безамабрного буріння свердловин». Володимир Миколайович ознайомив студентів із екологічними аспектами спорудження свердловин, технологією проведення безамбарного буріння та задіяним обладнанням. Також поділився досвідом впровадження цієї прогресивної технології під час спорудження свердловин на українських нафтогазових родовищах.

 

  •  вп
  •  вп
  •  вп
  •  вп
  •  вп
  •  вп