Тренінг-курс «Малі водотоки: адаптація до змін клімату та сталий розвиток»

14.12.2024 р. на базі Центру інноваційного розвитку ІФНТУНГ ВГО «Інноваційний університет» провела тренінг-курс «Малі водотоки: адаптація до змін клімату та сталий розвиток», що реалізовувався в межах проєкту «Відродження естетико-екологічних функцій малих водотоків р. Млинівки (Стебницької) та р. Радчанки на території Івано-Франківської МОТГ» за сприяння Федерального міністерства економіки та кліматичних дій Німеччини в рамках проєкту Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ) “Посилення громадянського суспільства в реалізації національної кліматичної політики”.

Цілями тренінгу було поглиблення розуміння наслідків кліматичних змін та висвітлення можливих шляхів запобігання кризовим екологічним ситуаціям; підвищення рівня свідомості зацікавлених сторін в контексті управління природно-ландшафтними комплексами ОТГ, рівня ефективної комунікації із громадськістю у сфері екологічних рішень, обізнаності громадян у сфері нормативних вимог до показників поверхневих вод.

Участь у тренінгу взяли представники Комунального підприємства «Центр розвитку міста та рекреації» на чолі з директором Русланою ВАСИЛЮК, студенти спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» Івано-Франківського національного університету нафти і газу та Прикарпатського університету ім. В. Стефаника.

В ході тренінгу слухачі  розвивали навички аналізу інформації щодо змін клімату та ефективності цілей сталого розвитку у існуючих умовах суспільства; застосування результатів комплексних досліджень для управління територіями в цілях зеленого відновлення; планування взаємодії з громадськістю у сфері екологічної політики на основі ефективної комунікації та відпрацювання відповідних механізмів; вибору та застосування нормативних вимог до аналізу результатів лабораторних досліджень води.

Тренерами заходу була команда проєкту: Михайло МИКИЦЕЙ - еколог, інженер-геолог, гідрогеолог,  Тамара КУНДЕЛЬСЬКА – експерт з екології та охорони навколишнього середовища, комунікаційний менеджер проєкту, Галина ГРИЦУЛЯК – кандидат сільсько-господарських робіт, експерт проєкту та Теодозія ЯЦИШИН - координаторка проєкту, голова регіонального осередку ВГО «Інноваційний університет» в Івано-Франківській області.

В ході інтерактивного обговорення учасники поглибили знання і обмінялися досвідом щодо стану та шляхів покращення малих водотоків р. Млинівки (Стебницької) та р. Радчанки, що живлять центральне озера м.Івано-Франківська, яке є найбільшою рекреаційною зоною міста.

 

  • Теодозія ЯЦИШИН
  • Михайло МИКИЦЕЙ
  • Тамара КУНДЕЛЬСЬКА практична частина тренінгу розпочинається
  • Тамара КУНДЕЛЬСЬКА триває робота
  • Теодозія ЯЦИШИН щодо роботи
  • Слухачі працюють
  • Тамара КУНДЕЛЬСЬКА тренінг, триває робота
  • Теодозія ЯЦИШИН підсумки