Провідні технології – на озброєння майбутніх фахівців

Вебінар на тему «Методи підрахунку за промисловими даними запасів газу і конденсату в родовищі та особливості їх застосування з використанням програми MBal» зібрав у режимі онлайн викладачів та студентів першого року навчання магістратури, третього року навчання бакалаврату та аспірантів Інституту нафтогазової інженерії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Він не випадково зацікавив майбутніх фахівців нафтогазової галузі, адже, по-перше, йшлося про дуже важливий інструмент їхньої подальшої професійної діяльності, а по-друге, його практичний застосунок демонстрував слухачам провідний інженер із розробки родовищ  управління геології та розробки родовищ ПАТ «Укрнафта» Назарій Гедзик.

​​​​​​​Нагадаємо, що  ПАТ «Укрнафта» є найбільшою нафтовидобувною компанією України, в якій працює чимало випускників ІФНТУНГ. Такий стейкхолдер зацікавлений у високому рівні підготовки випускників Інституту нафтогазової інженерії, які мають бути обізнані з найновішими технологіями галузі. Тому співпраця з майбутніми роботодавцями випускників ІФНТУНГ є потужним стимулом до вдосконалення навчальних програм. І програмний пакет, що розглядався на вебінарі, – саме з числа необхідних для успішного проходження практики та працевлаштування за фахом у майбутньому.

Програма «MBal» вже є в користуванні кафедри видобування нафти і газу й незабаром буде включена в курс моделювання. Тому онлайн зустріч із представником компанії «Укрнафта» виявилась надзвичайно корисною.

Учасник вебінару, доцент кафедри А.В.Грицанчук, ділиться враженнями:

-Інформація була доведена доступно, зрозуміло в найменших подробицях – від вводу даних до інтерпретації результатів. Мова йшла про розрахунок запасів вуглеводнів у покладі та прогнозування розробки родовища. Так, це робиться і вручну, але програма значно пришвидшує розрахунок і дає можливість зрозуміти, чи буде економічно доцільно й вигідно розробляти його в подальшому, а відтак - підвищити ефективність діяльності. Навички користування цим комплексним програмним пакетом, безумовно, стануть у пригоді нашим випускникам.

 

  • 1
  • 2
  • 3