Круглий стіл "Консолідована фінансова звітність : теорії, принципи, методи формування "

Кафедрою обліку та оподаткування ІФНТУНГ 12 жовтня 2021 року було проведено студентський круглий стіл на тему “ Консолідована фінансова звітність : теорії, принципи, методи формування ” (з програмою круглого столу можна ознайомитися тут). Зустріч проведена он-лайн, робочі мови круглого столу - українська та англійська.

Метою проведення круглого столу стало обговорення за результатами студентських досліджень теорії, принципів та методів формування консолідованої фінансової звітності за МСФЗ в умовах глобалізації.

У роботі круглого столу брали участь студенти другого (магістерського) рівня вищої освіти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана  (м. Київ, Україна) та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (м. Івано-Франківськ, Україна).

З доповідями а вітальними словами до молодих фахівців звернулися Dilip Patel  (керівник ATC, Лондон, Велика Британія) та Марина Зайцева (координатор освітніх програм СІМА Україна) з доповіддю «Міжнародна кваліфікація для фінансистів СІМА: спеціальні пропозиції для українського студентства»).

Запрошені гості - викладачі кафедри обліку та оподаткування ІФНТУНГ, Інституту обліку Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, студенти 3-4 курсу ОПП «Облік і оподаткування» ІФНТУНГ.

Під час проведення круглого столу були обговорені такі питання:

  1. Національні та міжнародні стандарти щодо складання консолідованої фінансової звітності: порівняльний аспект.
  2. Адаптація методів консолідації фінансової звітності до міжнародних стандартів.
  3. Алгоритм визначення елементів контролю об’єкта інвестування для консолідації фінансової звітності.
  4. Проблеми операцій між контрольованими сторонами.
  5. Оцінювання неконтрольованих часток в об'єкті інвестування.
  6. Проблеми консолідації фінансової звітності об’єднань підприємств в Україні.
  7. Консолідована фінансова звітність як джерело аналізу групи підприємств.

За результатами круглого столу були визначені найкращі доповіді та рекомендовані до публікації на конференціях та в наукових виданнях.

Такі спільні зустрічі сприяють поглибленню здобутих теоретичних знань, апробації результатів наукового пошуку, активізації наукової роботи студентів.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця