Задля пом’якшення наслідків зміни клімату

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу  виграв ґрант на реалізацію проєкту задля пом’якшення наслідків змін клімату - «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» («RO-UA Partnership for Climate Change Mitigation»), в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт Part4СМ синергетичний з проєктом Net4SEnergy, адже їх основна мета -  розвиток і підтримка інноваційної співпраці, що спрямована на пом’якшення наслідків змін клімату і підвищення енергоефективності в межах транскордонного регіону для забезпечення сталого розвитку територій.

Проєкт Part4СМ передбачає ж, що румунські партнери будуть переймати наш досвід створення Наукового музею «Нова енергія» шляхом створення в себе схожого Центру промоції інноваційної науки. По-друге, в Івано-Франківську встановлять перші в Україні дві інноваційні установки сонячної зарядної станції з онлайн-моніторингом виробленої енергії та її споживанні при заряджанні автомобілів.

Проєктом також передбачено проведення моніторингу та впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату, який був розроблений для Івано-Франківська науковцями ІФНТУНГ ще наприкінці 2013 року у межах європейської ініціативи Угоди мерів енергоефективних міст.  Він передбачав, що до 2020 року міста-підписанти скоротять свої викиди CO2 та інші парникові гази на 20 % і, відповідно, будуть прагнути впроваджувати відновні джерела енергії у свій енергетичний баланс.

Проєкт фінансується Європейським Союзом. Тривалість - 1,5 роки (01.11.2020 - 30.04.2022). 

Більше про проєкт Part4СМ

​​​​​​​

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація