Центр InnoSciPromo відкрито на базі наукового містечка "Нова Енергія"

15 липня відбулося відкриття Центру просування інноваційної науки (InnoSciPromo) та виставки нових експонатів у межах реалізації проєкту 2SOFT/1.2/63 «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату» (Part4CM).
У заході взяли участь представники партнерських організацій проєкту – головного бенефіціара ГО “Бюро розвитку, інновацій та технологій” (ГО БРІТ), Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ), Управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради міста Івано-Франківська та міста Ботошані (Румунія).
З вітальним словом до присутніх звернулися офіцер проєкту Спільного технічного секретаріату в Румунії Космін Унгуряну, ключова експертка філії Спільного технічного секретаріату в Україні Олена Варварюк, начальниця управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Галина Макота, заступник директора департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради Олександр Зрайко, керівник проєкту міста Ботошані Стефан Поеде, проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш, координаторка проєкту Part4CM Ірина Дарвай.
Центр InnoSciPromo працюватиме на базі наукового містечка “Нова Енергія” та стане інноваційною платформою для людей, які досліджують і вивчають енергоефективні технології, а також розробляють власні рішення кліматичних проблем за допомогою сучасного обладнання та програмного забезпечення: “Це другий етап розвитку наукового містечка “Нова Енергія”, що включає попередній досвід роботи з новими інноваційними виставками для просування науки. Серед основних завдань центру – впровадження інноваційних та активних освітніх методів для молодого покоління із залученням наукової лабораторії, нових екпонатів. Відвідувачі центру InnoSciPromo отримуватимуть корисну інформацію та поради щодо зменшення енергоспоживання, які вони зможуть використовувати в повсякденному житті”, - розповіла координаторка проєкту Ірина Дарвай.
1Після презентації для учасників заходу була проведена виставка нових експонатів, серед яких: “Музична котушка Тесла”, “Колиска Ньютона”, “Дзеркальна кімната да Вінчі”, “Стійкість рук і увага”, “Смішне дзеркало”, “Людина-батарейка”, “Зубчастий механізм”, “Оптичні ілюзії”, “Магія звуку” та інші.
Проєкт 2SOFT/1.2/63 “Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату” (Part4CM) реалізується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 через Європейський Інструмент Сусідства.

 

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація