Енергоефективність є однією з тем, на які спрямована діяльність партнерів у рамках проєкту

Енергоефективність є однією з тем, на які спрямована діяльність партнерів у рамках проєкту «Партнерство Румунія-Україна для пом’якшення зміни клімату», оскільки енергоефективність також певним чином впливає на сповільнення кліматичних змін. Енергоефективність та використання альтернативних джерел енергії — дві головні стратегії багатьох країн щодо скорочення газових викидів в атмосферу. За версією ООН, енергоефективність здатна вплинути на цей процес швидше й не вимагає таких витрат, як адаптація «зелених» технологій, тому і для коригування нинішньої екологічної ситуації вона відіграє велику роль.

Енергоефективність тісно пов'язана зі зменшенням кількості вуглекислого газу як такого. Представники Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) вважають, що одне лише активне використання енергоефективних технологій здатне зменшити викид вуглекислого газу на 65% у найближчі 20 років. Дотримання принципів енергоефективності дозволяє якісно використовувати енергію та заощаджувати її. Таким чином природні ресурси в цілому використовуються дбайливо та з’являється можливість їх зберігати. Енергоефективність також сприяє заощадженню коштів. У міжнародних масштабах енергоефективність здатна заощадити сотні мільярдів доларів представникам бізнесу та приватним особам.

Британська урядова компанія Carbon Trust підрахувала, що підприємства зможуть заощадити до 10% електроенергії лише завдяки таким простим заходам, як відключення живлення комп'ютерів вночі. Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) стверджує, що кожен долар, інвестований в енергоефективність, обернеться 4 доларами економії, причому проєкт повністю окупиться приблизно за 4 роки. У майбутньому економія завдяки енергоефективності тільки зростатиме, оскільки ціна енергоносіїв постійно підійматиметься. Зростання цін на вугілля робить енергоефективність особливо вигідною для вугільних електростанцій та підприємств, зайнятих у важкій промисловості.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація