Зустріч молодих вчених

23 червня відбулося засідання Ради молодих учених ІФНТУНГ. Засідання розпочала голова ради молодих учених, доктор технічних наук, професор кафедри технологій і захисту навколишнього середовища ІФНТУНГ п. Теодозія Яцишин. Вона наголосила на тому, що молодим ученим дуже важливо об’єднувати зусилля, залучати представників різних сфер та підтримувати українську науку в такий непростий час. Зокрема, такий досвід уже відомий ученим університету, бо нещодавно в ІФНТУНГ у режимі воєнного часу відбувся Всеукраїнський семінар, який об’єднав зусилля різних вчених з багатьох куточків України. П. Теодозія продемонструвала сторінку Ради на сайті ІФНТУНГ, а також план наукових заходів у яких можна брати участь. Засідання відбувалося в змішаній офлайн та онлайн формі. Через засоби зв’язку на засіданні були присутні гості: п. Григорій Мозолевич, керівник експертної групи з питань інтеграції до Європейського дослідницького простору директоріату науки та інновацій МОН та Євгенія Поліщук, доктор економічних наук, професор кафедри фінансів і контролінгу ВНЗ «Київський державний економічний університет імені В. Гетьмана». Які власне акцентували увагу на якісних показниках наукових досліджень учених. Дослідження – це своєрідна комунікація. Тому важливість мають не кількість статей Scopus, а застосування наукових досліджень, і співпраця з іншими.

Цікаву та змістовну доповідь про можливості, які мають сучасні учені підготував кандидат технічних наук, доцент кафедри менеджменту та технічної діагностики Віталій Цих.

На завершення засідання до Дня науки за рішенням ректорату було нагороджено кращих молодих учених університету. Почесну місію нагородження здійснив проректор з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Ігор Іванович Чудик. Зокрема, він наголосив, що сьогодні суспільство постає перед екологічними, енергетичними та соціальними процесами. Наші науковці працюють у цьому напрямку, тому, щоб відзначити їхню продуктивність праці на підтримку держави і науки України, ми вирішили таким чином вшанувати наших науковців. Багато хто воює на передовій, а науковці також повинні воювати за українську науку. Грамотами було нагороджено: Василя Витвицького, Андрія Бандуру, Миколу Гринішака, Андрія Грицанчука, Василя Запухляка, Олександра Іванова, Віталія Ковтуна, Марка Лютого, Івана Микитія, Володимира Михайлишина, Анастасію Пиріг, Мар’яна Слабіногу, Лілію Хайдарову, Віталія Циха, Едуарда Чорного, Теодозію Яцишин.

Також сертифікатами про участь у ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ НАУКОВОМУ СЕМІНАРІ «Наукова молодь – потенціал відновлення України» були відзначені студенти спеціальності «Технології захисту навколишнього середовищ» Стах Маряна, Гаргат Юлія, Бугра Микола, Боднар Уляна, Ільків Анастасія та студентка кафедри екології Линник Діана.

На завершення всім побажали перемоги, ученим, щоб своєю працею творили науку, аби держава була міцна та конкурентоспроможна.

  • РМВ
  •  РМВ
  •  РМВ
  • РМВ
  • РМВ
  • рмв
  • рмв
  • рмв