Якісна підготовка військових фахівців = зміцнення обороноздатності України

В умовах потужного спротиву російській агресії все більш нагальною стає стратегічна координація зусиль та спроможності суб’єктів вищої військової освіти4 України. Про це йшлось на нараді керівного складу системи військової освіти під головуванням першого заступника Міністра оборони 3України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка, яка відбулась на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Низка питань стосувалась поточного стану та перспектив розвитку вищої військової освіти в Україні, а також підготовки профільних закладів до початку нового навчального року, а також впровадження нових, адаптованих до потреб інтеграції в НАТО, освітніх програм тощо.

У нараді взяли участь директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко, головний інспектор Головної інспекції Міністерства оборони України контр-адмірал Дмитро Таран, заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майор Володимир Коваль, начальник Центрального управління військової освіти Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олександр Вербовенко, начальник Національного університету оборони2 України генерал-полковник Михайло Коваль, керівники інших вищих військових навчальних закладів, очільники військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти. Високі гості вшанували загиблих у російсько-українській війні студентів ІФНТУНГ.

Привітав учасників заходу ректор університету, проф. Ігор Чудик. Він подякував за мужність та героїзм 1нашим Збройним силам та наголосив на вагомій ролі кафедри військової підготовки університету у підготовці офіцерських кадрів для Сил оборони України. Опісля учасники обговорили проблемні питання підготовки військових фахівців, результати цьогорічної вступної кампанії, підготовки військових освітніх закладів до нового навчального року, визначили пріоритетні завдання щодо подальшого удосконалення освітньої діяльності.5

Вище керівництво Міністра оборони України висловило подяку організаторам та учасникам заходу за конструктивний діалог та злагодженість у питаннях вдосконалення системи української військової освіти. Зокрема, вдячність  за гостинний прийом та можливість краще познайомитись зі спроможністю ІФНТУНГ висловили ректору університету Ігорю Чудику. Крім того ректору ЗВО було вручено нагрудний знак Міністерства оборони України «За сприяння Збройним силам України» за особливий внесок в роботу і розвиток ЗСУ.

Нарада продемонструвала, що спільними зусиллями та у тісній координації можна зробити вагомий внесок у вдосконалення системи підготовки військових фахівців для Збройних Сил України та зміцнити обороноздатність нашої держави.

 

  • 2
  • 1
  • 7
  • 4
  • 6
  • 5
  • 9
  • 8
  • 9