Студенти ІФНТУНГ працювали над стартапами проекту UNIVERSEH

В рамках проєкту UNIVERSEH Extended 2.0 для України студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу взяли участь в воркшопах StarTech 4.0 NawaEdition, які проходили в Краківській гірничо-металургійній академії імені Станіслава Сташица (Польща) (30.09-05.10.2024).

В подіях StarTech  взяли участь 28 студентів з університетів, членів консорціуму UNIVERSEH з Франції, Італії, Швеції, Німеччини, Люсембургу, Польщі та України.

Наш університет представляли на міжнародному заході 6 студенток: Яна РОМАНІВ (гр. ТЗ-21-1), Оксана МИКИТИН (гр. ІП-22-1), Яна ДРЕБОТ (гр. ГФм-24-1), Вероніка ЧУДИК (гр. ІП-22-2), Ірина ДРАЙОВИЧ  (гр. ІС-21-2), Софія МАТІЇШИН  (гр. ГЗ-21-1) та аспірантка Ілона ТУЦЬ  (гр. А051-22).

Учасники воркшопу розробляли бізнес-моделі для нового підприємства, яке вони винайшли на основі застосування даних спостереження Землі. Курс розпочався зі вступного курсу про супутникові дані потім виконувалися наступні кроки створення стартапу.

Крім роботи над стартапами студенти мали можливість ознайомитись із кампусом одного із найкращих університетів Європи – університетом AGH, бути на відкритті Центру космічних технологій AGH, прогулятись по красивим вулицях історичного міста Краків.

Своїми враженнями та атмосферою під час заходів проєкту діляться студенти у своїх відгуках:

Ірина ДРАЙОВИЧ (гр. ІС-21-2) – «Участь у програмі StarTech у Кракові стала для мене унікальним і незабутнім досвідом. Я мала можливість навчатися на курсі з бізнес-моделінгу, що є надзвичайно актуальним у сучасному світі. Завдяки цій програмі я не лише отримала нові знання, а й змогла їх практично застосувати, розробляючи бізнес-моделі та працюючи над реальними кейсами. Однією з найцікавіших частин цього досвіду була мультикультурність групи. На курсі брали участь студенти з 7 різних країн світу, і кожен із них привносив щось своє у навчальний процес. Спільна робота в командах дала мені можливість краще зрозуміти, як по-різному можуть сприйматися бізнес-процеси та рішення в різних культурах, адже саме за допомогою цих навичок нам вдалось посісти 3 місце. Це навчило мене гнучкості та відкритості до нових ідей, адже всі учасники програми мали різний професійний і життєвий досвід. Окремо хочу відзначити Краків як місто для навчання. Його історична атмосфера в поєднанні з сучасними можливостями для бізнесу зробила моє перебування ще приємнішим. Місто є ідеальним місцем для тих, хто хоче розвиватися у міжнародному бізнес-середовищі, оскільки тут є багато можливостей для нетворкінгу та професійного розвитку».

Вероніка ЧУДИК (гр. ІП-22-2) – «Навчання було максимально цікавим, але охоплювало багато складних завдань . Протягом 5 днів ми ретельно працювали над створенням концепції нашого продукту, який мав опиратись на дані з супутників. Ментори, які забезпечували нам навчальний процес протягом цих 5 днів, проводили  дуже цікаві лекції, ділились своїм досвідом та координували наші рішення. Я мала змогу отримати для себе цінні знання та зрозуміла значно  більше як працює бізнес. Отримана інформація та навички знадобляться для мого майбутнього. Я познайомилась з людьми з різних країн, зокрема Франції, Польщі, Швеції, Німеччини, з якими я дуже весело провела час та дізналась більше про їхню культуру та мову».

Яна РОМАНІВ (гр. ТЗ-21-1) – «Ми мали дуже цікаву лекцію про геодані та роботу з ними, я справді дуже захопилася нею. Насправді дуже цінно бачити як кваліфіковані спеціалісти подають справді дуже цікаву тему, також ми отримали багато цікавого мерчу, що був справді хорошим доповненням для цього дня. Один день повноцінно був зосереджений на створенні бізнес моделі, завдяки якій ми і вирішували, чи має сенс наш проект, які конкуренти вже є на ринку. Ще у нас був день зосереджений на створенні презентації, нам показали приклади як зацікавити аудиторію та зробити наші доповіді цікавими. Щиро кажучи, це неймовірно складно –  цілий день комунікувати англійською, враховуючи, що ніхто не є носієм мови. Але це неймовірно крутий досвід, я дуже щаслива що мала змогу бути на проєкті,  це час для такого крутого розвитку, практики,  а найбільше – знайомств. За цей тиждень я знайшла дуже багато цікавих контактів, дуже багато крутих людей, які дали мені дуже багато мотивації і бажання рухатися далі».

Оксана МИКИТИН (гр. ІП-22-1) – «Це був надзвичайно крутий досвід. Було цікаво дізнатися про безліч можливостей отримати інформацію з космосу про нашу Землю. Ми придумували стартапи, на основі нових знань, а точніше, на основі способів отримання супутникових даних. І впродовж тижня ми заглиблювалися в процес «від ідеї – до представлення її багатьом». Останнього дня ми разом з іншими командами демонстрували наші готові стартапи. Наша команда посіла 2 місце. Було надзвичайно приємно, що наші зусилля принесли такий результат. Не можу не відмітити прекрасну організацію події. Під час воркшопу я змогла завести нових друзів, знайомства, поспілкуватися з людьми різних культур. Також це стало хорошим досвідом перевірити свою англійську та попрактикуватися. Після завершення занять ми гуляли Краковом. Місто красиве та з багатою історією. На завершення хочу сказати, що мені сподобався набутий досвід, я отримала безліч емоцій. Хочеться подякувати університету та тим людям, завдяки яким мені випала така можливість».

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9