Громадське обговорення освітніх програм спеціальності 051 Економіка

З метою забезпечення якості професійної підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Бізнес-економіка» та третього (освітньо-наукового) рівня за освітньо-науковою програмою «Економіка» спеціальності 051 Економіка на основі співпраці зі стейкхолдерами щодо вдосконалення освітніх програм 7 квітня 2023 року в онлайн-форматі відбулося спільне засідання-зустріч представників кафедри прикладної економіки інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ, академічної спільноти, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, роботодавців, випускників та здобувачів вищої освіти.

Гаранти освітньо-наукової програми «Економіка» д.е.н., професор Іванна Запухляк та освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» к.е.н, доцент Ірина Федорович презентуючи їхні проєкти, подали загальну інформацію про програми, охарактеризували мету, предметну область, фокус та особливості програм, можливості майбутніх випускників щодо працевлаштування, подальшого навчання та професійної діяльності. Особливу увагу було приділено аналізу програмних, загальних і спеціальних компетенцій та програмних результатів навчання.

Участь в обговоренні проєктів освітніх програм на 2023-2024 н. р., окрім представників кафедри прикладної економіки, взяли:

Назарова Галина Валентинівна – д.е.н., професор, завідувач кафедри соціальної економіки Харківського національного економічного університету ім.Семена Кузнеця;

Никифорук Олена Ігорівна – д.е.н., ст.н.с., завідувач відділу розвитку інфраструктури Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України»;

Гончар Ольга Іванівна – д.е.н., професор кафедри економічної теорії, підприємництва та торгівлі Хмельницького національного університету;

Кромкач Надія Олексіївна – заступник директора департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради;

Василюк Любомир – начальник управління підготовки нафти і газу НДПІ ПАТ Укрнафта;

Войтків Тарас Іванович – співзасновник, керуючий партнер  компанії Coffe Lab Roasters;

Дем’яник Андрій Васильович – директор ТОВ «ІВА-ТРАНС ГРУП».

Відбувся конструктивний обмін думками стосовно переліку й змісту освітніх компонентів та фахових компетентностей, зважаючи на вимоги ринку праці. У ході виступів та обговорення зазначався високий потенціал освітніх програм, різноманіття та цільова спрямованість. Стейкхолдери звернули увагу на необхідність акцентування більшої уваги на закріпленні отриманих у процесі навчання знань та умінь під час проходження практик на підприємствах і доцільність участі здобувачів вищої освіти у різних тренінгах. Також під час зустрічі було розглянуто і обговорено широке коло питань, що стосувалися якості підготовки та працевлаштування випускників. Пропозиції та орієнтири забезпечать адекватність освітніх програм сьогоденним запитам та реаліям.

Завідувач кафедри прикладної економіки, к.е.н. Уляна Бережницька принагідно запросила колег до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів і молодих вчених «АДАПТАЦІЯ ДО ГЛОБАЛЬНИХ ЗМІН ТА ВИКЛИКІВ: НОВІ ФОРМИ ЕКОНОМІКИ, РЕСУРСОЕФЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ, ЗАХИСТ ДОВКІЛЛЯ», яка відбудеться на базі ІФНТУНГ 18-19 травня 2023 року, а також в межах якої буде презентовано новий спільний проєкт кафедри прикладної економіки з департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради.

Щиро дякуємо нашим стейкхолдерам за цінні поради, активну участь, приділений час, сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

 

  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023
  • 07.04.2023