Нова енергетична архітектура світу: ІФНТУНГ долучився до роботи Газового форуму

Сьогодні стартувала масштабна й важлива для галузі подія – Восьмий Український Газовий Форум: нова енергетична архітектура світу та «зелений» перехід. Мета цьогорічного форуму - окреслити проблеми повоєнної відбудови енергетичної інфраструктури України, а також перехід до використання біометану та водню в українській економіці.

З 2015 року на заході збираються головні гравці східно-європейських газових ринків, топ-менеджери галузі, вищі посадові особи, експерти для обговорення нагальних питань, пов’язаних з газовою політикою та газовою інфраструктурою, впровадженням нових джерел енергії, енергетичною безпекою тощо.

Цьогорічна тематика форуму об’єднала понад 60 спікерів, майже половина з яких - іноземці. Це - представники понад 12 країн світу та 9 міжнародних організацій.

1Серед учасників заходу й Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу як профільний заклад вищої освіти, який працює над вирішенням проблем енергетичної безпеки України. Університет на заході представляв ректор Ігор Чудик. За його словами, ІФНТУНГ, маючи чималий досвід, стратегічне бачення розвитку енергетики України, необхідний потенціал, науково-технічні розробки, які є інноваційними, потужними та потрібними не тільки нашій державі, а й Європі загалом, особливо в реаліях воєнного часу, готовий долучатися до формування нової енергетичної архітектури світу! «Наш університет завжди був і є активним у вирішенні проблем енергетичної безпеки України! Університет - на допомогу енергонезалежності держави і нашу Перемогу!», - зазначив Ігор Іванович.

Форум триватиме два дні. Тематика охоплює наступні питання:

▪Ціни на природний газ в світі та в Україні;

▪Сучасний стан та необхідність оптимізації/редизайну українських газових мереж;

▪Побудова ліберального прозорого ринку природного газу в Україні;

▪Розвиток європейської трубопровідної інфраструктури;

▪Східно-євопейський газовий хаб.