Круглий стіл Обговорення проєктів освітніх програм з роботодавцями

8 квітня 2022 року на кафедрі обліку та оподаткування відбулось обговорення у форматі круглого столу зі стейкхолдерами проєктів оновлення освітніх програм «Облік і оподаткування» бакалаврського та магістерського рівнів за спеціальністю «Облік і оподаткування».

 У режимі ZOOM-конференції до зустрічі приєднались стейкхолдери:

– Малахова Ірина Ігорівна – головний бухгалтер  ТОВ "Торговий Дім Карпатинафтотрейд"

– Римар Ірина Миколаївна – начальник фінансово-економічного відділу АТ  "ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДIЛЬНИХ СИСТЕМ "IВАНО-ФРАНКIВСЬКГАЗ"

– Чучук Юрій Володимирович – виконавчий директор ТОВ «Аудит-сервіс ІНК»

– Василенко Наталія Костянтинівна – бізнес-тренер компанії «Hock Ukraine».

Модераторами зустрічі виступили Хома С. В. та  Савчук Т. В.  – гаранти ОПП «Облік і оподаткування»  спеціальності 071 «Облік і оподаткування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти відповідно. Також були присутні  викладачі Орлова В. К., Долішня Т. І., Костюк У. З., Степанюк О. С.

За загальної позитивної оцінки логіки освітніх програм, експерти озвучили затребувані компетентності випускників ЗВО освітнього рівня «бакалавр»: знання і розуміння логіки бухгалтерського обліку, в тому числі складання кореспонденцій; вміння формувати фінансову звітність та розуміти її; базові знання МСФЗ. Здобувач має знати правила документообігу і технологію оброблення облікової інформації на підприємстві; володіти спеціалізованим програмним забезпеченням на рівні впевненого користувача, який вміє змінювати налаштування у конфігураторі програми, переходити з версії на версію.

Фахівці-практики акцентували увагу на необхідності посилення розвитку аналітичних та прогностичних компетентностей здобувачів освітнього рівня «магістр». При цьому відзначили важливість поглиблення компетентностей навіть з тих дисциплін, що вивчалися на рівні «бакалавр».

Експерти відзначили важливість запровадження дисциплін, які розвивають  навики командної роботи, почуття відповідальності за виконання своїх зобов'язань, вміння – ДУМАТИ!

Водночас надзвичайно важливим є розуміння істини – «щось не знати і помилятися – це нормально!». Але при цьому студенту важливо навчитися, як і де шукати інформацію, а головне – хотіти «докопатись до істини»!

Під час обговорення розглянули також дискусійне питання щодо мотивації зі сторони підприємства працювати зі студентами під час проходження їхньої навчальної практики. Перешкодою представники підприємств назвали боязнь витоку конфіденційної інформації про господарську діяльність організації.

Щиро дякуємо всім учасникам роботодавцям та викладачам програми за конструктивний діалог!

Сподіваємося на тривале та плідне співробітництво!

  • 1
  • 2
  • 3