Медалями «Доблесть Прикарпаття» нагородили університетських волонтерів

Цю відзнаку вручають за жертовність та зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації та наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги ЗСУ, іншим військовим формуванням України для відсічі збройної агресії Російської Федерації, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності України. Зі спільноти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу медалі «Доблесть Прикарпаття» з рук очільниці Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани ОНИЩУК отримали професорка кафедри фінансів, обліку та оподаткування Ліліана ГОРАЛЬ та завідувачка кафедри підприємництва і маркетингу Ірина ПЕРЕВОЗОВА .

Вони відзначені високими нагородами за активну громадянську позицію, волонтерство, за допомогу військовим формуванням ЗСУ як особисту, так і у складі громадських організацій, та відновлення університетського гуртожитку, який став першою ініціативою в Україні з відновлення будівель під житло для внутрішньо переміщених осіб. Обидві науковиці організували волонтерську ініціативу по відновленню університетського гуртожитку № 1, започаткували проект «Другий дім ІФ». Університетські координатори залучили меценатів, спонсорів, благодійників, студентів та викладачів ІФНТУНГ, за участі волонтерів було відновлено 60 кімнат, 4 загальних кухні, душові, кімнати спільного відпочинку, санітарні зони, прибудинкову територію.  

У день Збройних сил України державні та обласні нагороди вручили також військовим, які дають гідну відсіч ворогу і боронять цілісність України на землі та в небі, та волонтерам, які, об'єднуючи зусилля, наближають нашу Перемогу.

ДовідковоПро заснування Івано-Франківської обласної відзнаки – медалі «Доблесть Прикарпаття». Медаль виготовлятимуть зі сріблястого металу. Відзнака складатиметься з двох деталей — підвіски та колодки. На лицьовому боці медалі зображений барельєф воїна-захисника. Навколо нього — стрічка з написом «Доблесть Прикарпаття». На зворотному боці — Герб України. На ньому вказаний рік випуску медалі, а також — герб Івано-Франківської області.

Детальніше за покликанням

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця