Менеджмент для майбутнього

Завершила роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми менеджменту в умовах сучасних викликів», організована кафедрою менеджменту та адміністрування Інституту економіки та менеджменту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Цього разу у фокусі уваги учасників наукового зібрання – стратегічний менеджмент в умовах змін, менеджмент повоєнного відновлення, новітні концепції менеджменту,  виклики та проблеми менеджменту в галузі та низка інших важливих для економіки країни питань, що розглядаються саме в умовах воєнного стану.

Економічна ситуація в Україні спонукає науковців до глибокого аналізу тих проблем, що постають перед державою в період активної фази війни й прогнозування завдань періоду віднови. Унікальна, можна сказати, ситуація об’єднала на науковій платформі фахівців з України, Польщі, Болгарії, Азербайджану, Албанії, Казахстану.

З вітальним словом до них звернулися проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Олександр Кондрат і директор Інституту економіки та менеджменту Іванна Запухляк, завідувачка кафедри менеджменту та адміністрування Ірина Кінаш, професор кафедри менеджменту підприємства Академії гірничо-металургійної імені Станіслава Сташиця Даріуш Сала, завідувач кафедри економічних наук Університету імені Адама Міцкевича в Познані Ришард Камінські, доцент факультету інженерного менеджменту Познанського технологічного університету Мацей Шафранський, завідувач кафедри менеджменту Азербайджанського державного університету нафти та промисловості Газанфар Сулейманов, завідувачка кафедри фінансового менеджменту Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Ситник, завідувачка кафедри економіки, підприємництва та туризму Поліського національного університету Наталія Валінкевич, професорка кафедри економічної теорії, підприємництва та торгівлі Хмельницького національного університету  Ольга Гончар, директорка Калуського фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Ганна Тимків, заступник начальника управління діагностики ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» Руслан Бабельський.

Доповідачі охопили широке коло проблем, які ставить перед науковцями саме життя: це і використання штучного інтелекту в маркетингових дослідженнях (доцент факультету інженерного менеджменту Познанського технологічного університету Мацей Шафранський), використання біотермальної енергії (професор Краківського університету AGH Даріуш Сала і декан економічного факультету Казахського агротехнічного науково-дослідного університету ім. С.Сейфулліна Мадіна Сабирова), і необхідність переходу від керівництва громадами до публічно-партнерського управліннями ними (професор кафедри публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ Віктор Петренко), й використання грантів для розв’язання проблем бізнесу ( засновниця агенції «GrantGuideUa», консультантка з грантового менеджменту в Проєкті USAID «Економічна підтримка України» Ірина Фіщук), і подолання шкоди, завданої війною українським підприємцям (професорка кафедри менеджменту Львівського національного університету ім. Івана Франка Зорина Юринець), і перспективи розвитку інноваційної діяльності в системі управління (доцент кафедри публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ Богдан Гречаник) тощо.

Орієнтація України на вступ до Євросоюзу зумовлює інтерес науковців до таких тем, як роль університетів у нових програмах ЄС, висвітлена директоркою ГО «Український інститут міжнародної політики» Надією Афанасьєвою, та фінансові інструменти ЄС для сталого розвитку міст, розглянуті доцентом кафедри фінанвового менеджменту Львівського національного університету ім. Івана Франка Ольгою Сич, а також тенденції розвитку ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні, на яких зосередилась завідувачка відділу експериментального проєктування землекористування «Інноваційний центр» Інституту землекористування Національної академії аграрних наук України Оксана Сакаль.

Перебіг цивілізаційного конфлікту в центрі Європи дає науковцям підстави не лише розглядати актуальні проблеми менеджменту в ракурсі сучасних викликів. Вони вже сьогодні дивляться в перспективу і своєю працею торують шлях для розбудови майбутньої, повоєнної України.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 22211
  • 9
  • 99
  • 999