Інженерія відновлюваної енергетики: крок від робітника до інженера

Розуміння того, що за відновлювальною енергетикою –  майбутнє, надихає команду освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики» до активної діяльності та пошуку різних освітніх закладів до співпраці.

2До продуктивної співпраці залучено Червоноградський професійний гірничо-будівельний ліцей. Щоб поділилися досвідом та навчальними матеріалами з1 викладачами та майстрами виробничого навчання ліцею, до Червонограда вирушив доц. кафедри вимірювальних технологій Інституту інформаційних технологій Андрій ЯВОРСЬКИЙ. Адже враховуючи зростаючий запит на відновлювані джерела енергії, забезпечення відповідної професійно-технічної освіти є ключовим елементом розвитку галузі. А цей потужний заклад професійної освіти першим на теренах Західної України впровадив навчання за новітньою робітничою професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок». Вона є дуже близькою в плані продовження навчання і набуття нових навичок до нашої бакалаврської освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики»: https://nung.edu.ua/department/institut-informaciynikh-tekhnologiy/vstupniku.

На базі ліцею для реалізації професійної підготовки створюється майстерня відновлюваної енергетики, яка буде наповнена найсучаснішим обладнанням. Крім того, захоплення викликають продуманість та реалізація навчальних майстерень4 з дуже високим рівнем технічного забезпечення зі зварювання, обслуговування автомобільної техніки, 3будівельної справи та деревообробки.

У рамках співпраці була надана також консультація викладачам та майстрам виробничого навчання, представлені навчальні матеріали з університетського досвіду виробничої практики на базі навчально-виробничої лабораторії кафедри «Монтажу, налаштування та експлуатації фотоелектричних станцій» (https://nung.edu.ua/news/emtd).

Робочий візит пройшов у дружній атмосфері. Колектив ліцею показав великі можливості для успішного навчання нових робітничих професій в царині відновлюваної енергетики. Подальша співпраця обіцяє бути продуктивною.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5