Студенти ІНГІ пройшли навчання в Угорщині

Пандемія Covid-19 не вплинула на міжнародне співробітництво Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Так, студенти Інституту нафтогазової інженерії пройшли навчання в Університеті Мішкольца (Угорщина) в рамках програми міжнародної академічної мобільності Erasmus+ від Європейського Союзу. Незважаючи на складний рік, це для них була гарна можливість розширити свої міжнародні контакти, попрактикувати англійську та дізнатись більше про Угорщину.

1Своїми враженнями від навчання в Угорщині поділились студентки групи НІВм-20-1 Марина Мокляк та Анна Лисенко. Вони розповіли, що завжди хотіли пройти навчання за кордоном, познайомитись з іншими студентами, культурами, традиціями. Завдяки університету і Центру міжнародного співробітництва (ЦМО) зокрема, їм вдалось здійснити свою мрію: «Ще на першому курсі, регулярно переглядаючи сайт університету, ми помітили, що для старших курсів є можливість навчатись за кордоном. Згодом ми почали цікавитися цим питанням більше і дізналися, що, будучи студентом ІФНТУНГ, є можливість навчатись в Польщі, Угорщині, Румунії та інших країнах. Рік тому серед оголошень на сайті університету, ми побачили, що проводиться конкурс на навчання в двох країнах: Угорщині та Польщі. Довго не думаючи, вирішили подати заявку на навчання в Угорщині, а саме – в Університет Мішкольца».

Хоча пандемія не стала на заваді програми обміну, але все ж складніше було займатися логістикою відправки студентів за кордон. «Оформлення документів, віза та перетин кордону виявились складними процедурами в умовах карантину. Та завдяки старанням працівників ЦМО ми все ж змогли здійснити свою мрію. Перетнувши кордон і доїхавши до Мішкольца, нас зустріли наші ментори і допомогли нам заселитися в гуртожиток, в якому ми провели свій обов’язковий 10-ти денний карантин. Одразу після карантину, ми почали досліджувати околиці нового міста та розпочали навчання в університеті. І це для нас, без перебільшень, стало найкращим досвідом, який змінив наше мислення, підхід до життя, навчання і навіть вплинув на наш світогляд».

За словами студенток Covid-19 все ж вніс зміни в навчання, заняття проходили в онлайн-режимі: «Так як ми розпочали своє навчання в жовтні, а в листопаді перейшли на онлайн-навчання, насолодитися навчанням офлайн ми мали змогу тільки один місяць. Дистанційне навчання розпочалося тут так само як і в Україні (березень 2020 року), а у вересні були відновлені індивідуальні заняття, хоча це тривало недовго і вже з листопада 2020 року (по сьогодні) почалось знову дистанційне навчання. Кожна пара триває 3 години (лекційне заняття) та 2 години (практичне заняття), між якими дається перерва (узгоджується час перерви зі студентами, тому це може бути як 10 хв. так і пів години). Під час заняття студентам дають ноутбуки. Якщо дистанційне навчання, то є можливість підключитися до ноутбуків за допомогою програми TeamViewer. Доступ до них є цілодобово, що дає можливість попрацювати з ліцензованими програмами. Розподіл балів і рішення в якій формі буде проходити екзамен - за викладачем, а міжсеместровий контроль не є обов’язковим, відповідно до правил університету».

Студентки радять не боятись, пробувати, розвиватись, адже для цього університет дає всі можливості. «Ця програма - це не тільки знайомство з навчанням інших країн, але й вдосконалення себе, як особистості, це неоціненний досвід, нова реальність, нові хороші знання і практика перебування в іншомовному середовищі. Пробуйте, не бійтесь, адже кордони існують лише в нашій голові!»

​​​​​​​

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7