Нові перспективи для студентів ІФНТУНГ

На виробничій базі ТОВ «МІКРОЛ» відбулася зустріч новообраного ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігоря Чудика та завідувача кафедри інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем (ІТТС) Інституту інформаційних технологій Леоніда Заміховського з керівництвом підприємства – директором Богданом Демчиною та заступником директора з технічних питань Володимиром Капустяком.

Підприємство «МІКРОЛ» широко відоме як в Україні, так і за її межами своїми технічними засобами систем промислової автоматизації для  технологічних процесів і об’єктів різноманітного призначення. Воно розробляє і виробляє інноваційні технічні засоби для автоматизації: PLC і PID-контролери; індикатори мікропроцесорів, багаторежимні таймери і лічильники; сервери; перетворювачі сигналів і перетворювачі для RTD, рН-метри; перетворювачі напруги і струму, перетворювачі інтерфейсу AC / DC; блоки живлення AC / DC; програмне забезпечення (система SCADA і ін.). Продукція «МІКРОЛ» занесена в Державний реєстр засобів вимірювальної техніки.

Багаторічна співпраця кафедри ІТТС з підприємством в рамках угоди про творчу, наукову та навчальну співпрацю дає можливість знайомити студентів як із сучасними апаратно-програмними засобами вітчизняного виробника (від етапу їх проектування до серійного виготовлення), так і їх програмним забезпеченням. У свою чергу фахівці ТОВ «МІКРОЛ»  активно співпрацюють з кафедрою ІТТС і читають лекції для студентів, що навчаються за освітніми програмами  «Компютеризовані системи управління та автоматика» другого (магістерського) рівня освіти та «Системна інженерія – Інтернет речей» першого (бакалаврського) рівня. Результатом співпраці стала низка пропозицій стосовно вдосконалення цих освітніх програми, що уможливило успішну акредитацію магістратури.  

Враховуючи тривалу та плідну співпрацю з підприємством, а також з метою поліпшення якості підготовки кваліфікованих фахівців на основі органічного поєднання теоретичного навчання з практикою для оволодіння досягненнями в галузі складних розподілених комп’ютерно-інтегрованих систем управління, зокрема за новою освітньою програмою «Програмне забезпечення кіберфізичних та робототехнічних систем», було прийнято рішення про створення на базі ТОВ «МІКРОЛ» філії кафедри ІТТС.

На зустрічі підписано наказ та затверджено Положення про філію кафедри. Керівником філії кафедри на громадських засадах призначено заступника директора з технічних питань підприємства Володимира Капустяка, який є випускником кафедри. Також обговорювалися питання дуальної освіти студентів, які виявляють бажання працювати в ТОВ «МІКРОЛ», надання їм можливості отримати під час навчання робітничі професії в рамках майбутніх спеціальностей (регулювальника радіоапаратури, монтажника та ремонтника радіоапаратури), а також перспективи створення лабораторії апаратно-програмних засобів ТОВ «МІКРОЛ», аналогічної існуючим на кафедрі лабораторіям таких закордонних фірм-виробників, як Siemens, Phoenix Contact та Honeywell.  

 

  • 1
  • 2
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця