До англійської мови – рукою подати

Місяць тому Маріупольський державний університет презентував ініціативу English4Ukraine для вивчення англійської мови студентами та викладачами закладів вищої освіти.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, в рамках ініціативи Twinning, одним із перших підписав договір про співпрацю з Маріупольським університетом в рамках цієї ініціативи і на кінець вересня майже 300 студентів та викладачів долучились до вивчення англійської мови.

Минуло зовсім небагато часу, але перші відгуки від учасників не забарились. 

Одним з перших до ініціативи долучився в.о директора НДІНГЕіЕ та доц. кафедри видобування нафти і газу Андрій ГРИЦАНЧУК: Усе моє вивчення англійської мови у школі та університеті зводилось до пошуку можливості не вчитись. Навіть коли постало питання про викладання англійською мовою для наших студентів, то й тут завжди шукав відмазки. Але до всього треба, мабуть, дорости. А ще – знайти курси, які б тобі «зайшли». І от влітку я натрапив на курси від Маріупольського університету, одразу подався на два різні. На сьогоднішній день пройшов 30% одного з курсів і сміливо можу сказати, що я дуже задоволений. Навчання динамічне та різнопланове. Спочатку я пройшов тест, за його результатами програма сама визначили рівні, які мені слід вивчати. Я пройшов 30 уроків, упродовж цього часу тричі проходив тести, двічі  піднімав рівень навчання. На комп’ютері версія більш розширена, ніж мобільна,  але це не применшує доступності проходження уроків. Курс дав мені розуміння, що треба багато говорити самому, багато читати вголос. Дякую розробникам програми і всім причетним до запуску такого проєкту!»

Прокоментувала ініціативу з вивчення англійської мови й завідувачка кафедри філології та перекладу Мар’яна ШТОГРИН: «Дійсно дуже цікава та корисна ініціатива. До неї долучились студенти і викладачі кафедри, для яких англійська мова – це фах, а тому це – інші підходи та вимоги. Давати оцінку ефективності та результативності ми не квапимось, хочемо завершити хоча б один модуль. Але кількість охочих, які записались на курс і активно його проходять, свідчить про цікаві ідеї та нові підходи до оволодіння іноземною мовою».

Тож очікуємо позитивних результатів співпраці з Маріупольським державним університетом в рамках ініціативи English4Ukraine.