Як подолати освітні виклики під час війни?

Саме така проблематика стала лейтмотивом  V Всеукраїнської міжгалузевої науково-практичної онлайн-конференції «Національна наука і освіта в умовах війни РФ проти України та сучасних цивілізаційних викликів», яка відбулась у рамках Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти -2024». 

Серед організаторів заходу – Національна академія наук України, Національна академія педагогічних наук України, серед учасників – науковці Національної академії наук України і галузевих академій, викладачі ЗВО, представники департаментів та управлінь освіти, інститутів післядипломної освіти; адміністрація закладів освіти, учителі, психологи, соціальні педагоги,  аспіранти й магістранти.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу на заході представляли викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення: директор Інституту інформаційних технологій, доц. Володимир ПІХ, асис. Марія ПІХ. Одним зі спікерів Конференції  була асис. кафедри ІПЗ Олександра ЦАРЕВА, яка виступила з доповіддю «Формування лідерських якостей ІТ-фахівця з урахуванням специфіки галузі та командної ролі». Викладачі ІФНТУНГ одностайні в позитивній оцінці заходу: адже конференція охопила основні проблеми розвитку української науки й освіти, розвитку українського соціуму в сучасних умовах. Відбулось обговорення актуальних теоретичних і практичних проблем розвитку українського суспільства, зокрема науки і освіти в умовах війни РФ проти України; розвитку українського соціуму на принципах свободи, рівності, поваги до людської гідності, дотримання прав людини і верховенства права; проблем розвитку обдарованих дітей і юні в умовах боротьби за незалежність і цілісність України.

Крім того, обмін думками та отриманий досвід дозволять глибше зрозуміти та проаналізувати сучасні виклики й тенденції розвитку науки та освіти в умовах війни. А це – нові можливості  для подальших досліджень і вдосконалення освітнього процесу.

 

  • 1
  • 2