Уперше на Прикарпатті провели Ярмарок міжнародних проєктів – 2021

27 травня в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) відбувся Ярмарок міжнародних проєктів. Захід організований ІФНТУНГ під патронатом голови обласної державної адміністрації Андрія Бойчука.

На ярмарку презентували більше 20 міжнародних проєктів, які реалізуються на Прикарпатті ІФНТУНГ, ГО «Бюро розвитку, інновацій та технологій», Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини, Агентством з розвитку приватної ініціативи, Департаментом інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв'язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради спільно з іноземними партнерами. Напрями проєктів різні: від культурної спадщини, інноваційного розвитку, енергетики, екології – до нових навчальних програм, креативного підприємництва.

Мета заходу – демонстрація новітніх досягнень у результаті реалізації міжнародних проєктів, презентація інноваційного потенціалу ІФНТУНГ, популяризація інвестиційної привабливості Івано-Франківщини, обмін ідеями, налагодження співпраці та створення майданчика для проведення переговорів і напрацювання ідей, в тому числі, з іноземними учасниками.

1Офіційне відкриття заходу відбулось в Науковому містечку «Нова Енергія». З вітальним словом до учасників звернулись: Євстахій Крижанівський - ректор ІФНТУНГ, Максим Карпаш - проректор ІФНТУНГ, Андрій Бойчук - голова Івано-Франківської ОДА, Руслан Марцінків - міський голова Івано-Франківська, Космін Іонуг Андрій - міський голова м. Ботошані (Румунія), Оксана Шийчук - експерт Філії програми HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 в Івано-Франківську, Дін Вайт - керівник Проєкту енергетичної безпеки USAID, Річард Томлінс - директор програми «Проєкти Міжнародного центру трансформаційного підприємництва університету Ковентрі»  та інші.

З вітальним словом до учасників звернувся ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський:

«Ми знаємо, що Україна реалізовує євроінтеграційний напрям освіти і науки. Для цього треба його вивчити і себе показати. На прикладі проєктів, а їх у нас реалізовується 10, хочемо показати наші можливості – адже маємо потужний науковий потенціал. Ми дбаємо за енергетичну безпеку країни, сталий розвиток, і аби ця безпека була в гармонії з природою і громадами».

Очільник Івано-Франківської ОДА, яка є бенефіціаром проектів та сприяє  університету в його міжнародній діяльності,   Андрій Бойчук у вітальному слові наголосив на важливості проектів для розвитку Прикарпаття: «Івано-Франківська область виконує 40 проєктів, які покликані здійснити позитивні зміни в окремих секторах – науці, освіті культурі. Обласне керівництво відкрите до співпраці і готове надавати підтримку всім, хто працює над розвитком Івано-Франківщини". ​​​​​​​

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків визнав, що румунські партнери – найактивніші з-поміж міжнародних друзів міста, міський голова румунського міста Ботошані Космін Іонуг Андрій переконаний, що сьогодні на Ярмарку міжнародних проектів в ІФНТУНГ закладаються основи майбутньої співпраці.

Під час ярмарку всі охочі мали можливість відвідати оновлений геологічний музей, лабораторії відновлюваних джерел енергії й інформаційних технологій, центр інноваційного розвитку, лабораторію визначення питомої теплоти згоряння твердих побутових відходів тощо.

 

​​​​​​​ 

​​​​​​​ 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8