Тренінг з енергетичного виживання для молоді

Днями відбувся довгоочікуваний технічний тренінг «Енергетичне виживання. Резервне електроживлення 2.0» для учасників студентського гуртка наукового та інженерного спрямування «Енергетика майбутнього», першокурсників освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики» Інституту інформаційних1 технологій ІФНТУНГ та ліцеїстів Фізико-технічного ліцею (ФТЛ).

2Співорганізаторами була команда учнів ФТЛ «Зелений потік», що проводила захід в рамках Днів сталої енергії, та програма UPSHIFT, яку реалізує дитячий фонд UNICEF.

Молодь надзвичайно зацікавив своїм виступом керівник наукового гуртка «Енергетика майбутнього» (ІФНТУНГ) – доц.  Андрій ЯВОРСЬКИЙ. Слухачі дізналися основні характеристики різноманітних освітлювальних приладів. Обговорювали переваги та недоліки3 звичайних ліхтариків, кемпінгових ліхтарів, LED-стрічок, повербанків та ін. Жвава розмова точилась також довкола критеріїв вибору та можливостей зарядних станцій й різних систем накопичення електричної енергії. Поспілкувалися про готовність до можливого блекауту та використання альтернативних джерел енергії для потреб резервного живлення.

Спікер висловив надію, що отримана інформація допоможе слухачам у подоланні тих небезпек і викликів, що стоять перед кожним українцем під час цієї непростої зими 2023-2024 року, коли ворог може знову спробувати нещадно нищити енергетичну інфраструктуру нашої держави.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця