Ліцеїсти познайомились з можливостями, лабораторіями та музеєм ІФНТУНГ

Нещодавно до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітали учні Єзупільського ліцею – учасники гуртка «Охорона довкілля та природокористування». Разом з керівником гуртка Уляною УСС та начальником відділу промислової хімії та аналізу керну Управління нафтопромислового сервісу ПАТ «Укрнафта» Михайлом МАГУНОМ ліцеїсти відвідали геологічний музей, який  внесений до Державного реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання. Зокрема, директор геологічного музею Олександра ПАЛІЙЧУК провела захоплюючу екскурсію, що зацікавила учасників гуртка експонатами музею,1 представленими різноманітними колекціями з мінералогії, петрографії, історичної геології та палеонтології, корисними 2копалинами України та  Івано-Франківської області.

Після відвідання музею учасники гуртка відвідали навчально-дослідницькі лабораторії промивальних рідин та тампонажних розчинів кафедри буріння свердловин Інституту нафтогазової інженерії. Зазирнути за лаштунки нафтогазової справи, оцінити тонкощі роботи лабораторій гостям допомогли завідувач кафедри буріння свердловин Олег МАРЦИНКІВ та доценти Володимир БОГОСЛАВЕЦЬ й Ольга БЕЙЗИК. Вони не лише розповіли учням про основні напрямки діяльності лабораторій, але й розказали про можливості освоєння нафтогазових професій, ризики галузі, з якими доводиться мати справу фахівцям-екологам.  

Гості могли похвалитись позитивними  враженнями та гарними емоціями  від побаченого в університеті, який входить в топ-10  технічних університетів України, а також готує фахівців, які є  надважливими для післявоєнної відбудови нашої держави. З них – 11 спеціальностей можна здобути лише в ІФНТУНГ.

 

  • 1
  • 2
  • 3
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця