ІХ Міжнародна наукова конференція з питань сталого розвитку енергетики та природокористування стартувала в ІФНТУНГ

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за активної організації від університету проф. кафедри фінансів Ліліани Гораль та доц. кафедри прикладної економіки Інеси Хвостіної проходить ІХ Міжнародна наукова конференція з питань сталого розвитку енергетики та природокористування (9th International Scientific Conference on Sustainability in Energy and Environmental Science ISCSEES22), яку відкладали і переносили протягом року. У конференції беруть участь 147 репрезентантів з 87 університетів та організацій, які представляють 12 країн (Польщу, Грузію,1 Ізраїль, Узбекистан, США, Словаччину, Угорщину, Норвегію, Латвію, Туреччину, Індію, Кіпр та Україну). 135 учасників мають вчений ступінь доктора та кандидата наук. ІФНТУНГ представляють поруч зі спікерами – професоркою кафедри фінансів ІЕМ Ліліаною Гораль та проректором з науково-педагогічної роботи Максимом Карпашем, та досвідченими науковцями магістри та аспіранти, зокрема кафедри фінансів та кафедри прикладної економіки нашого університету.

3«Ми проводимо цю конференцію у надзвичайно важкий і тривожний для України та кожного з нас час. Проте вчені всього світу як ніколи мають бути єдиними та вести дискусії про сталий розвиток територій, екологічну, економічну та національну безпеку. І сьогодні ми піднімаємо такі гострі питання на цій конференції, як дослідження сталого розвитку в енергетиці та екологічній науці, включаючи сталий розвиток, стійке та ефективне використання енергії, природних ресурсів, відновлюваних джерел, розвиток розумної та зеленої енергетики, екологічного менеджменту, науки і технологій», - зазначає у вітальному слові одна організаторок конференції, проф. Ліліана Гораль.

Конференція працює відповідно до Програми за напрямами:

● Сталий розвиток відновлюваної, розумної та екологічно чистої енергії

● Наука і технології в галузі навколишнього середовища

● Відновлення довкілля, екологічна інженерія та екотехнології

● Сталий розвиток сільського господарства та навколишнього середовища

● Менеджмент в циркулярній економіці

● Управління ризиками в системах енергетики, Землі та навколишнього середовища

● Вимірювання, прогнозування та моніторинг стабільності інфраструктурних об'єктів

● Глобальні та регіональні виклики розвитку громад і територій 

● Глобальні загрози, катастрофи, пандемії та надзвичайні заходи.

2Під час конференції буде заслухано та обговоримо 53 доповіді, які, на думку наукового комітету конференції, є найбільш наукомісткими та мають можливість для практичного впровадження.

«Те, що конференція відбувається на високому рівні, варто поряд з організаційним комітетом подякувати серед інших завідувачці кафедри прикладної економіки, проф. Уляні Бережницькій  та асистенту Наталії Ящеріциній, завідувачці кафедри обліку та оподаткування Софії КафціСофії Дуб, завідувачці кафедри фінансів Ірині Фадєєвій, доц. цієї ж кафедри  Вірі Шийко та доц. кафедри менеджменту та адміністрування Дмитру Тимошенку», - відзначає проф. Ліліана Гораль.

Попри онлайн формат на конференції панує атмосфера повноцінної наукової дискусії. Результати Конференції будуть опубліковані у збірнику статей з індексацією у SCOPUS.

 

  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9