ІФНТУНГ розширює мережу партнерів

Івано-Франківський національний університет нафти і газу активно налагоджує зв’язки та продовжує розширювати географію і синергію співпраці з іншими закладами вищої освіти.

Днями завідувачка Лабораторії інноваційних досліджень в економіці, доцентка кафедри прикладної економіки Інеса Миколаївна Хвостіна перебувала з робочим візитом у Державному університеті економіки і технологій (ДУЕТ) (м. Кривий Ріг). Мета – налагодження тіснішого співробітництва з ДУЕТ задля реалізації спільних освітніх і наукових проєктів.

1Тиждень перебування у партнерському університеті видався активним, цікавим і плідним на важливі для обох навчальних закладів події. Першою з них стало підписання меморандуму про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Державним університетом економіки і технологій. Цей документ став логічним продовженням кількарічної взаємодії університетів у науковій сфері, взаємної підтримки міжнародних проєктів та заходів. Підписуючи меморандум, сторони засвідчили готовність до подальшої спільної наукової та інноваційної діяльності. Така співпраця дасть можливість обмінюватися досвідом та ідеями, успішно реалізовувати наукові, освітні, експертні ініціативи та підсилить потенціал й ефективність діяльності сторін-партнерів.

2Відзначимо, що наш університет уже тривалий час співпрацює з ДУЕТ. Так, нещодавно ІФНТУНГ став співорганізатором масштабної наукової події - IV Міжнародного наукового конгресу SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2021, що проходила на базі ДУЕТ і об’єднала понад 500 учасників з 24 країн задля обміну досвідом, науковими відкриттями та досягненнями, а також генерації нових знань про сучасне суспільство та перспективи його розвитку. Ректорат ДУЕТ висловив подяку професорці Ліліані Гораль та доцентці Інесі Хвостіній за сприяння у проведенні цього масштабного наукового форуму та організацію участі ІФНТУНГ у конференції.

3Ще одним важливим результатом візиту в ДУЕТ стало підписання меморандуму про співпрацю між Лабораторією інноваційних досліджень в економіці ІФНТУНГ та Центром експертизи у гірничо-металургійній галузі ДУЕТ. А передувало традиційній церемонії підписання меморандуму засідання Центру та обговорення викликів і можливостей розвитку економіки та промисловості в умовах переходу на новий технологічний уклад (Індустрія 4.0). Представники обох сторін також розповіли про напрями діяльності Центру експертизи і Лабораторії та визначили «точки дотику» і можливості створення синергії за рахунок об’єднання наукового потенціалу двох навчальних закладів щодо співпраці у проєктній та науковій діяльності.

3Окрім цього, ІФНТУНГ, як партнера, було запрошено на презентацію та залучено до унікального освітнього проєкту «Нова фабрика», що об’єднає ресурси і зусилля університету та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» для цільової підготовки фахівців для новітнього виробництва, що невдовзі буде споруджено. На презентації проекту також були присутні представники Міністерства освіти і науки України, народних депутатів, міської та обласної влади.

Завідувачка Лабораторії інноваційних досліджень в економіці переконана, що співпраця між двома провідними ЗВО України має стратегічне значення та принесе вигоди всім сторонам, а також буде сприяти покращенню експертної, наукової та освітньої діяльності.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4