Одна з найрозумніших вступників України обрала для навчання ІФНТУНГ!

У 2021 році Верховна Рада України вперше заснувала іменні премії у розмірі 100 тисяч гривень для 30 учасників ЗНО, які сумарно з чотирьох навчальних предметів отримають не менше ніж 790 балів, зокрема 200 балів з однієї дисципліни.

Однією із 30 найрозумніших учасників ЗНО стала теперішня студентка Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Світлана Джус. Вона склала ЗНО з фізики на 200 балів, а загальна сума з чотирьох навчальних предметів – 794 бали. 

Після закінчення Ліцею ім. Івана Пулюя, Світлана одразу визначилась із вибором спеціальності й університету, в якому буде навчатись: «Обрала ІФНТУНГ, бо вважаю, що серед університетів нашого міста тут є найбільше можливостей для розвитку.  Серед кращих й Інститут інформаційних технологій! Про ЗВО в інших містах не думала, бо дуже люблю Івано-Франківськ, хочу тут жити, навчатись і працювати. Моє життєве кредо перегукується зі словами Григорія Многогрішного: «Краще вмерти біжучи, ніж жити гниючи». Можливо, звучить дивно, але я надзвичайно люблю рух, активність. Хочу приносити користь світу своєю працею! А вчитись мене мотивують надзвичайні можливості сьогодення. І це просто злочин втрачати такий шанс!»

Зараз Світлана навчається на денній формі навчання за освітньо-професійною програмою «Інженерія програмного забезпечення» (кафедра інженерії програмного забезпечення, Інститут інформаційних технологій).

Загалом із 30 найрозумніших учасників ЗНО двоє вчитимуться за навчальними програмами гуманітарного профілю, а інші 28 найрозумніших випускників шкіл обрали технічні та природничі науки для навчання у ЗВО.

Бажаємо Світлані подальших успіхів у навчанні, вдалої кар’єри та професійних злетів!

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця