І навчатися, і працювати

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу співпрацює з майже двома сотнями галузевих підприємств, установ та організацій, які є потенційними роботодавцями. До ІФНТУНГ постійно звертаються керівники фірм різних галузей у пошуку фахівців. В університеті часто практикують зустрічі з роботодавцями, регулярно проводять бізнес-дні, кар’єрні заходи для випускників.

1Сьогодні в ІФНТУНГ розпочав роботу  один із таких заходів – Ярмарок вакансій – 2023. Цьогоріч вперше він відбувся за організації студентського самоврядування – Студентського парламенту.

2На думку ректора ІФНТУНГ Ігоря Чудика, показово, що саме студенти стали основними організаторами дійства, це демонструє їхню ініціативність, організованість і креативність. А підхід щодо проведення ярмарку саме в університеті продиктований, по-перше,  пріоритетністю програми ІФНТУНГ щодо сприяння працевлаштуванню випускників; по-друге, орієнтацією працедавців на інженерні спеціальності; й, по-третє, реалізацією програми дуальної освіти.

Відзначимо, що саме ІФНТУНГ  – один із перших ЗВО в Україні, де запровадили дуальну форму навчання. Тут її почали впроваджувати ще в 2017 році. А Координаційний центр дуальної освіти нашого університету став піонером цього напряму в регіоні. Згідно з цією формою навчання студенти старших курсів мають можливість навчатися на денній формі, отримувати стипендію й одночасно працювати відповідно до укладеного договору та отримувати зарплату.

3За словами голови Студентського парламенту Тетяни Мохнаткіної, ярмарок може бути надзвичайно корисним для студентів не лише випускних курсів, але й для друго-, третьо- і навіть першокурсників. Адже компанії мотивуватимуть студентів до навчання, надаючи їм можливість якомога швидше почати професійний розвиток і зрозуміти, які саме компетенції підвищуватимуть їхню затребуваність на ринку праці. З іншого боку, роботодавці матимуть нагоду підібрати та вишколити для себе «готового» працівника, якого можна одразу брати на роботу.

Про те, що такий захід зараз на часі, свідчить велика кількість студентів зі всіх інститутів університету і компаній, які зголосились взяти в ньому участь. Під час заходу студенти мали можливість ознайомитись із діяльністю представлених компаній; поспілкуватись з HR-менеджерами компаній та дізнатись про сучасні вимоги до персоналу; отримати інформацію про наявні вакансії та програми з працевлаштування, стажування, проходження практик; представити себе як майбутнього фахівця за обраною спеціальністю.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9