ЗНАННЯ+ПРАКТИКА+НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ=ДОСКОНАЛА ФОРМУЛА ФАХІВЦЯ: ФІЛОЛОГИ ЗВІТУЮТЬ

30 травня 2024 року кафедра філології та перекладу ІФНТУНГ провела підсумкову  конференцію за результатами проходження асистентської (науково-педагогічної) практики здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти за ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» спеціальності 035 «Філологія».

Під час захисту звітів здобувачі ділилися здобутками, результатами виконаних завдань і враженнями про проходження практики, яку цьогоріч проводили на базі двох кафедр ІФНТУНГ: кафедри філології та перекладу і кафедри англійської мови. Магістранти вели практичні та лекційні заняття з англійської та німецької мов і з перекладу не тільки зі студентами-філологами, але й зі здобувачами інших спеціальностей, зокрема з майбутніми фінансистами, менеджерами та геодезистами. Загалом, з погляду здобувачів, асистентська практика сприяла формуванню у них умінь професійного і педагогічного спілкування зі студентською аудиторією та збагатила арсенал методів викладацької діяльності у закладі вищої освіти. 

Магістранти мали змогу представити результати проведеного під час практики наукового пошуку на засіданнях студентських гуртків кафедри. А ще – самостійно обрали спосіб підвищити свою кваліфікацію і так ще раз скоригувати індивідуальну освітню траєкторію й набути потрібних саме на цьому етапі ОП знань, умінь і навичок. Вибір зроблений здобувачами вражає розмаїттям. (переглянути за покликанням)

Викладачі кафедри також позитивно оцінили результати практики. Здобувачі продемонстрували високий рівень підготовки та володіння фаховими знаннями та навичками, – зазначила доц. О. К. Янишин. Практика показала, що наші випускники готові до самостійної роботи в університеті, – підкреслила доц. О. М. Ріба-Гринишин.

Керівники практики, доцентки О. К. Янишин та О. М. Ріба-Гринишин, провели анкетування здобувачів щодо оцінювання якості та результативності проходження асистентської (науково-педагогічної) практики студентами-магістрами  (переглянути за покликанням), та ознайомили їх з отриманими результатами, а також підсумували проведену роботу.  (переглянути за покликанням).

Кафедра філології та перекладу ІФНТУНГ щиро дякує усім викладачам, які стали добрими наставниками для молоді, керівникам практики за плідну роботу, а також усім здобувачам за активну участь у практиці.

Бажаємо їм успіхів у навчанні та майбутній кар’єрі!

 

Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця