Синергія у співпраці: ІФНТУНГ і ЗНУ

Івано-Франківський національний університет нафти і газу активно налагоджує зв’язки та продовжує розширювати географію і синергію співпраці з іншими закладами вищої освіти.

Днями в.о. голови Ради молодих учених Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, доцентка кафедри технологій захисту навколишнього середовища Теодозія Яцишин перебувала з робочим візитом у Запорізькому національному університеті (ЗНУ). Мета – налагодження тіснішого співробітництва з ЗНУ задля реалізації спільних освітніх і наукових проєктів.

1Тиждень перебування у партнерському університеті видався активним, цікавим і плідним на важливі події для обох навчальних закладів. Так, під час зустрічі з представниками ЗНУ - проректором з наукової роботи Геннадієм Васильчуком, проректором з науково-педагогічної роботи Юрієм Кагановим, координаторкою PhD-програм Вікторією Меняйло, начальницею НДЧ Оксаною Болдуєвою, головою Ради молодих учених ЗНУ Сергієм Чопоровим та заступниццею з наукової роботи директора інженерного навчально-наукового інституту ЗНУ Кариною Белоконь, сторони обговорили питання щодо розширення співпраці двох університетів. Йшлося про можливості академічної мобільності здобувачів вищої освіти, підтримку молодих учених з боку регіональних органів влади, особливості організації роботи рад молодих учених на університетському та регіональному рівнях, підтримку наукових заходів із залученням молодих науковців Івано-Франківська та Запоріжжя, залучення студентів до виконання реальних проєктів та до роботи на виробництві в рамках дуальної освіти.

Результатом плідного обговорення стало підписання угоди про співпрацю між ЗНУ та ІФНТУНГ. На переконання обох сторін, така співпраця дасть можливість обмінюватися досвідом та ідеями, успішно реалізовувати наукові, освітні, експертні ініціативи та підсилить потенціал й ефективність діяльності партнерів.

Програма візиту до ЗНУ передбачала також участь у Міжнародному круглому столі «Інтеграція освіти, науки і бізнесу», в урочистих заходах з нагоди 30-річчя економічного факультету, зустрічі із молодими науковцями й екскурсії науковими лабораторіями університету.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4