Розширення співпраці з Університетом Ковентрі

Попри карантинні обмеження, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу реалізовує чимало міжнародних проєктів і програм. Відбуваються також міжнародні наукові зустрічі, конференції, обговорення актуальних тем з представниками університетів з інших країн, розширення співробітництва.

Так, в рамках виконання проєкту за програмою Creative Spark, яка фінасується Британсьою радою, в онлайн форматі відбулась зустріч представників Університету Ковентрі (Велика Британія) та ІФНТУНГ щодо інституційного розвитку партнерства. В обговоренні взяли участь: зі сторони Університету Ковентрі - віце-ректор John Dishman, менеджер з міжнародних зв’язків Karen Thomas, керівник Вроцлавського факультету Університету Ковентрі  Jacek Lewandowski та старший співробітник Міжнародного центру трансформаційного підприємництва доктор Richard Tomlins, а зі сторони ІФНТУНГ – проректор з науково-педагогічної роботи, професор Максим Карпаш та директор Центру міжнародного співробітництва, доцент Артур Воронич.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співробітництва між закладами вищої освіти, зокрема можливості укладення угоди  про програму подвійних дипломів, продовження навчання у польському кампусі британського університету, залучення міжнародних студентів, можливість віртуальних академічних обмінів між двома університетами тощо. Серед основних напрямів співпраці представники університетів виокремили: нафтогазовий, енергетичний та ІТ-напрям, а також курси підвищення кваліфікації для представників профільних компаній.

Нагадаємо, що в 2018 році програма Creative Spark підтримала 35 міжнародних партнерських проєктів між ЗВО та неурядовими організаціями у партнерстві з ЗВО Великої Британії. Одним із восьми переможців з України став спільний проєкт ІФНТУНГ та Університету Ковентрі. Суть програми Creative Spark полягає в тому, щоб в університетах України створити центри підтримки креативного підприємництва.

Фінансування проєкту ІФНТУНГ та Університету Ковентрі продовжено на 2021 рік. Також в рамках програми Creative Spark наш університет виграв можливість запустити в 2020 році програму віртуального вивчення англійської мови для студентів-учасників Creative Spark!

 

 

  • 1
  • 2