Ріка життя

Сьогодні ми сміливо можемо назвати так донорську кров. Адже кров не можна синтезувати чи чимось замінити, без неї немає шансів на виживання під час складних операцій внаслідок ДТП, хвороб, аварій, опіків та поранень. В Україні критичних ситуацій, коли запаси крові вкрай потрібні, побільшало після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. А під час війни донорство крові особливо актуальне.

2Щороку 14 червня у світі вшановують донорів  – людей, котрі,  здаючи безоплатно  кров та плазму, наповнюють нею ріку життя, яка нестиме життєдайні сили по1 жилах потребуючих. Ці непомітні шляхетні герої роблять свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів. Тому всі так цінують шляхетне рішення небайдужих людей.

З нагоди Міжнародного дня донора  Студентський парламент ІФНТУНГ вийшов з ініціативою організовано долучитись до здачі крові. Кожен охочий представник університетської спільноти віком від 18 до 60 років та без протипоказань може здати кров в Прикарпатському обласному центрі служби крові.

Традиційно до здачі крові долучаються студенти, курсанти, викладачі, працівники. Варто відзначити, що офіцери та курсанти кафедри військової підготовки щороку здають кров на добровільних засадах (і не лише з нагоди Дня донора). Це – вагоме свідчення відповідальності нашої молоді, яка добре усвідомлює, що рятує таким чином людські життя.

Уся університетська спільнота дякує всім, хто долучився до цієї шляхетної ініціативи!