Регіональна зустріч рад молодих учених

18.02.21 на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася Регіональна зустріч рад молодих учених. На ній були присутні представники рад молодих учених закладів вищої освіти міста Івано-Франківська та коледжів області, представники Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

Захід проходив за участі представників Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України – голови ради, професорки Олесі Ващук, заступниці голови ради, доцентки Анастасії Сімахової, керівника офісу з проведення регіональних зустрічей Андрія Хорольського, консультанта ради, кандидата економічних наук, доцента Прикарпатського університету Володимира Стефініна. 

Представники ради молодих вчених ІФНТУНГ доцент Чепурна Тетяна та доцент Яцишин Теодозія розповіли про основні напрями роботи ради, напрацювання, а також найбільші досягнення молодих науковців ІФНТУНГ. Зазначили, що наші вчені часто відвідують та й самі беруть участь в організації наукових конференцій, стажуються за різноманітними програмами в тому числі і в закордонних установах, удосконалюють механізм використання інтерактивних практик у навчальному процесі тощо.

Подальша співпраця науковців може вестися в багатьох напрямках, зокрема через участь у наступних ініціативах:

  • «Онлайн-лекції Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України» – проєкт з організації публічних виступів, спрямованих на розвиток та професійне становлення молодих вчених;

  • «Монографія на ґрант» – конкурс ґрантів на безкоштовне видання монографій молодих вчених;

  • «Здобутки молодих учених» – проєкт зі сприяння промоції здобутків молодих вчених.

Цікавим цьогоріч буде премія «Молодий науковець року», яка передбачатиме 100 номінацій.

Неймовірно пізнавальним був і залишається проєкт  «Школа молодого науковця» – інтенсивний інтерактивний курс, орієнтований на актуальні проблеми становлення та професійного розвитку молодих вчених України.

Дізнатися більше про діяльність Ради молодих учених при МОН можна дізнатися за посиланням https://mon.gov.ua/ua/ministerstvo/pro-ministerstvo/doradchi-organi/rada-molodih-uchenih або на їхній фб-сторінці. Соцмережа дуже активна, тут постійно ведуться прямі трансляції з презентаціями від молодих вчених з різних регіонів, онлайн-лекторії та консультації.


 

  • Регіональна зустріч рад молодих учених
  • Регіональна зустріч рад молодих учених
  • Регіональна зустріч рад молодих учених
  • Регіональна зустріч рад молодих учених