Перше місце другий рік поспіль!

Наприкінці листопада відбувся обласний етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра ЯЦИКА. Почесне перше місце виборола студентка Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Владислава ШУТКА (гр. ФІЛ-22-2). Переможниця навчається на спеціальності «Філологія» та  другий рік поспіль виборює перемогу на цьому конкурсі. Досягти таких високих результатів активній студентці допомагає творчий тандем з доц. кафедри філології1 та перекладу Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Мирославою ВЕНГРИНЮК, яка є науковим керівником Владислави.

Щоб здобути перемогу, довелось виконали чимало завдань та докласти стільки ж зусиль. Адже результати Конкурсу оцінювалися відповідно до шести виконаних завдань, які включали граматичні компетенції, знання з фразеології, синонімії тощо. Однак найбільшу кількість балів  – 12, можна було отримати за твір-роздум, розкривши своє розуміння вислову Генрика СІНКЕВИЧА: «Завдяки злагоді ростуть малі держави, через чвари гинуть великі». І студентка успішно впоралась з усіма завданнями.

Університетська спільнота вітає переможницю та її наукового керівника доц. Мирославу ВЕНГРИНЮК  з високим досягненням та бажає нових творчих звершень на шляху популяризації української мови в Україні та світі!

Довідково. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика –  конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Надя стала почесним головою конкурсу.

 

  • 1
  • 2