Наукові здобутки – міжнародне визнання

Проблеми ефективного природокористування нині на порядку денному в цілому світі. Україна, також інтенсивно вибудовує власну  стратегію діяльності в енергетичному секторі, відповідну сучасним критеріям як екологічної, так і економічної політики.

Важливий внесок у її формування роблять вітчизняні науковці. Зокрема, значні напрацювання – на рахунку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.3 Здобутки його фахівців відомі не тільки на Батьківщині, але й за кордоном. Результат – розширення кола співпраці університету з іноземними партнерами.

Так, днями відбулося підписання угоди ІФНТУНГ з буровою компанією Geothermics Mainka Erdwärme & Brunnenbau GmbH (Німеччина), що спеціалізується на створенні геотермальних свердловин. Німецьку сторону представляв керуючий партнер компанії Марсель Курт Майнка.

Ректор університету Євстахій Крижанівський зазначив:

-Метою нашої співпраці є розвиток відносин між університетом в Україні та фірмою в Німеччині, розширення інтересу до дослідницької діяльності сторін, співпраця у науково-дослідній і конструкторсько-технологічній роботі.

Підписання угоди, що відбулося за сприяння кафедри підприємництва та маркетингу Інституту економіки на менеджменту (завідувачка кафедри Ірина Перевозова), започатковує нову сторінку в історії розбудови міжнародних партнерських відносин ІФНТУНГ.

 

 

  • 1
  • 11