Міжнародний зелений нафтогазовий форум: взаємодія задля «зеленої» енергетики

I Міжнародний зелений нафтогазовий форум «Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки» розпочав вчора роботу у Полтавській політехніці імені Юрія КОНДРАТЮКА. До заходу долучилися представники відомих енергетичних компаній України, науковці, представники територіальних громад, бізнесу, здобувачі освіти з Києва, Дніпра, Івано-Франківська, Харкова та Полтави.

У фокусі наукового форуму – важливі питання взаємодії громад, соціальної відповідальності бізнесу, формування практичних кейсів співробітництва територіальних громад та нафтогазовидобувних компаній, утилізації та роботи з відходами, розв’язання екологічних питань.  

Івано-Франківський національний технічний університет представляв ректор Ігор ЧУДИК. У вітальному слові очільник ІФНТУНГ подякував за можливість брати участь у форумі та наголосив, що Форум  стане платформою для обговорення глобальних трендів у сфері нафтогазового бізнесу, інновацій та зеленої енергетики: «Ми сподіваємося, що з перспективою  для значно більшого спільного руху розвитку нафтогазової промисловості, енергетики та у питаннях її озеленення».

До присутніх з доповіддю та вітальним словом також звернулися заступник Міністра енергетики України Микола КОЛІСНИК, голова Державної служби геології та надр України Роман ОПІХМАН, керівник стратегічних нафтогазових проєктів GEO IQ Мирон ФІРМАН, виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України Артем ПЕТРЕНКО, головний інженер ПрАТ «Нафтогазвидобування» Дмитро ПОНОМАРЕНКО та інші спікери.

Доповідачі у презентаціях наголосили на актуальних аспектах у різних галузях та сферах. Зокрема, роботі та розвитку зеленої енергетики, перспективі нафтогазового бізнесу та успішні кейси громад у цій сфері.

Форум працював на трьох тематичних панелях:

  1. Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки;

  2. Зелена трансформація енергетичного ринку;

  3. Видобуток, буріння та інтенсифікація.

Учасники отримали можливість обмінятися ідеями, поділитися досвідом та створювати нові стратегії разом із провідними експертами галузі.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5