Міжнародна майстерня освітян та представників природоохоронних інституцій

 

З 29 червня по 02 липня 2022 року в м. Вішеу де Сус (Румунія) відбулася Міжнародна майстерня освітян та представників природоохоронних інституцій. Професор кафедри Технологій захисту навколишнього середовища Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Теодозія Яцишин взяла участь в даному заході.

В програмі заходу передбачалося презентація екологічно-освітньої складової проєкту, приклад заходів з природоохоронної освіти та відвідування наукової лабораторії в ПТУ «Рускова», обговорення способів проведення освітньої діяльності на природі з використанням природньої та культурної спадщини регіону. Також під час заходу відбулося відкриття Лісової школи на базі офісу адміністрації Марамуреського гірського природного парку – простору природничих освітніх активностей. Обговорювалися методи залучення студентів до процесу навчання та ролі вчителів у проведенні уроків, розроблених в межах проєкту. Учасникам заходу було запропоновано відвідування Бреб та подорож Моканіцою.

Також, в ході візиту обговорювалися можливості подальшої співпраці кафедри «Технології захисту навколишнього середовища» ІФНТУНГ з Марамуреським гірським природним парком з директоркою парку Каталіною Богдан.

Нагадаємо, що візит відбувався в межах реалізації Проєкту «Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для збереження природи та екологічної освіти» за співфінансування ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки, в якому брали участь студенти-бакалаври кафедри «Технології захисту навколишнього середовища». 

 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця